Karitsankareeta, parsaa ja vaahdotettua fetaa

8.8.2024 - Kategoriat: Reseptit, Ruokareseptit

Karitsankare tyylikkään aterian pääroolissa

Karitsankare on tämän aterian pääroolissa, ja sen valmistelu kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä. Chimichurri-maustesekoitus antaa lihalle syvän, aromaattisen maun, joka parhaiten korostuu, kun se saa maustua yön yli. Kun kare on maustunut, se ruskistetaan nopeasti pannulla ja kypsennetään loppuun uunissa, kunnes lihan sisälämpötila saavuttaa täydellisen 57 astetta. Tämä varmistaa, että liha pysyy mehukkaana ja mureana.

Vihreä parsa valmistuu nopeasti

Vihreä parsa on kevyt ja raikas lisuke, joka täydentää karitsankareen lihaisaa makua. Parsat huuhdotaan, ja niiden puumaiset tyvet napsautetaan pois ennen kevyttä oliiviöljyssä pyörittelyä. Parhaimmillaan parsa on, kun se paistetaan nopeasti kuumalla pannulla tai parilalla, jolloin se säilyttää napakkuutensa ja saa herkullisen paahtopinnan. Ripaus sormisuolaa viimeistelee parsanautinnon.

Vaahdotettu Feta – Kermaisen suolainen loppusilaus

Vaahdotettu feta tuo annokseen täyteläisyyttä ja suolaisuutta, joka täydentää sekä lihan että parsan makuja. Fetan ja kerman yhdistelmä vatkataan sileäksi vaahdoksi, johon lisätään hunajaa, sitruunaa ja mausteita, kuten savupaprikaa tai sahramia. Tämä seos tuo annokseen raikkautta ja hienovaraista mausteisuutta.

Karitsankareeta, Parsaa ja Vaahdotettua Fetaa

4 annosta

Ainekset

800 g karitsankareeta
1 rkl öljyä
2 rkl chimichurri-maustesekoitusta
600 g vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
200 g fetaa
½ dl kermaa
1 tl hunajaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 rkl sitruunamehua
¼ tl savupaprikaa
tai hyppysellinen sahramia
2 tl timjamin lehtiä

Ohje:

  1. Sekoita chimichurri-mauste öljyyn. Hiero seos kareen pinnalle. Peitä kelmulla ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
  2. Murenna feta kulhoon, lisää kerma. Vatkaa seos sileäksi sähkövatkaimella. Mausta hunajalla, sitruunalla, savupaprikalla tai sahramilla sekä timjamilla.
  3. Huuhdo parsat ja napsauta pois puumainen tyvi. Kuori parsat (ohuita vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria) ja kääntele ne oliiviöljyssä. Paista parsoja joko isolla paistinpannulla tai parilalla 5–8 minuuttia. Mausta sormisuolalla.
  4. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Ruskista liha paistinpannulla molemmin puolin, työnnä lihalämpömittari kareen keskelle.
  5. Kypsennä lihaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Peitä karee foliolla ja anna tekeytyä sillä välin, kun paistat parsat.