Uuniomenat
Uuniomenat ovat perinteinen syysherkku
Uuniomenat tuovat mukanaan syksyn lämpimät ja kodikkaat maut. Parhaat uuniomenat syntyvät hapokkaista kotimaisista omenoista.
Reseptin mantelirouheen voit vaihtelun vuoksi korvata esimerkiksi saksanpähkinärouheella. Täytteen sekaan voi laittaa myös vaikkapa puolukoita tai herukoita.
Uuniomenoiden juomakumppaniksi sopii erinomaisesti makeahko kuohuviini.
Uuniomenat
6 annosta
Ainekset
6 kpl omenaa (kotimaista, hapokasta lajiketta)
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelirouhetta
3 rkl margariinia
2 tl kanelia
1 dl tummaa siirappia tai fariinisokeria
Ohje:
- Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla tai kovertamalla ne pois esimerkiksi teräväreunaisella pienellä lusikalla. Voit myös halkaista omenat ja poistaa sitten siemenkodat.
- Aseta omenat halkaistu pinta tai reiät ylöspäin voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe, margariini, siirappi/fariinisokeri ja kaneli tahnaksi. Täytä omenoiden keskusta seoksella.
- Paista uunissa 200°C:ssa noin 30–35 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeän kypsiä ja saaneet kauniin värin. Tarjoa lämpimät omenat kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.