Korealainen karamellipossu

27.2.2025 - Kategoriat: Ruokareseptit

Tahmean herkullinen karamellipossu

Korealainen karamellipossu ei vain maistu upealta, vaan sen valmistus on myös helppoa ja hauskaa. Karamellipossu sopii mainiosti illanistujaisiin tai rentoihin viikonlopun ruokailuhetkiin, ja sen voi tarjoilla riisin kanssa kulhoista tai sormiruokana shiso- tai salaatinlehtien päällä.

Korealainen ruoka

Korealainen ruoka on tunnettu voimakkaista ja monivivahteisista mauistaan, joissa yhdistyvät makeus, suolaisuus, hapokkuus ja tulisuus. Korealaisen keittiön perinteiset ainesosat, kuten riisi, kimchi, soijakastike, gochujang (korealainen chilitahna) ja seasamiöljy, luovat ruokalajien pohjan. Korealaisessa keittiössä korostetaan raaka-aineiden tuoreutta ja ruokien valmistustapoja, kuten grillaamista, paistamista ja hauduttamista. Klassikkoruokia ovat muun muassa bibimbap, bulgogi ja kimchi. Korealainen ruoka on myös usein yhteisöllistä, ja ateriat jaetaan yhdessä perheen ja ystävien kesken.


Mikä viini sopii korealaisen karamellipossun pariksi?

Portada Winemaker´s Selection Red on täyteläinen, mutta ei liian raskas punaviini, ja se tuo ruoan mausteisuuden esiin, mutta ei vie huomiota pääraaka-aineelta, eli murealta porsaan lihalta. Viinin pehmeä rakenne, tummat marjat ja kevyet tammiset vivahteet tasapainottavat korealaisen chilitahnan tulisuutta, soijakastikkeen suolaisuutta ja porsaan mehevyyttä. Viini tuo ruoan maut esiin hienovaraisesti ja täydentää makukokemusta.


Korealainen karamellipossu

4-6 annosta / n. 40 min.

Ainekset

700 g porsaan kasleria
3 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
2 vihreää chiliä
2 kevätsipulia
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl viinietikkaa
3 rkl fariinisokeria
3 rkl soijakastiketta
3 rkl korealaista chilitahnaa (gochujang)

Lisäksi

salaatinlehtiä tai shisolehtiä
keitettyä jasmiiniriisiä
kevätsipulia

Valmistus:

  1. Leikkaa liha 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli, inkivääri, kevätsipulit ja chilit.
  2. Laita kaikki ainekset vokkipannuun ja kuumenna seos kiehuvaksi.
  3. Anna ruoan kiehua kohtalaisella lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes neste on haihtunut ja liha on kiiltävää sekä mureaa. Sekoittele ruokaa kuumennuksen aikana. Jos neste haihtuu ennen kuin liha on kypsää, voit lisätä pannulle vähän vettä ja jatkaa kypsennystä.
  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa ruoka halutessasi salaatin lehtien päältä sormin syötävänä pikkuruokana tai annostele riisi ja liha kulhoihin.
  5. Viimeistele annokset silputulla kevätsipulilla.