
Margherita-piirakka
Mehevässä Margherita-piirakassa maistuu klassikkopizzan maut
Herkullinen ja helppo Margherita-piirakka valmistuu nopeasti ja maistuu niin illanistujaisten suolaisena tarjottavana tai kahvipöydän antimina.
Margherita-piirakka
6-8:lle
Ainekset
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 tl oreganoa tai pizzamaustetta
150 g voita (kylmää)
½ dl kylmää vettä
Täyte
200 g ranskankermaa
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi
150 g juustoraastetta
½ tl suolaa
5 rkl hienonnettua basilikaa
400 g tomaatteja
mustapippuria
Valmistus:
- Mittaa pohjataikinaa varten jauhot, suola ja oregano kulhoon. Kuutioi voi ja nypi se jauhojen sekaan käsin tai käytä monitoimikonetta. Kun taikina on murumaista, lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele levyksi ja anna levätä jääkaapissa hetki.
- Peitä 28 cm pyöreän tai n. 35×22 cm suorakaiteen muotoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kauli tai painele taikina vuokaan pohjaksi.
- Painele alumiinifoliota reunoille, jotta ne eivät valu paistamisen aikana. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista alumiinifolio.
- Viipaloi tomaatit. Sekoita ranskankermaan muna, raastettu valkosipuli, juustoraaste, suola ja basilika. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
- Asettele pinnalle tomaattiviipaleet, mausta kevyesti sormisuolalla ja rouhi päälle mustapippuria.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi ennen tarjoilua.