Crémant ihastuttaa kevään julissa

22.4.2024 - Kategoriat: Ajankohtaista, Ruokareseptit
Täydellinen vappubrunssi ei vaadi lukuisia tarjottavia, vaan ennemminkin muutaman todella oivallisen, keskenään erilaisen brunssiherkun.

Trendikäs samppanjan sukulainen ihastuttaa kevään juhlissa – Katso kaksi huippulöytöä

Kuplien ystävät tietävät, että crémant tarkoittaa laadukkaita kuplia huokeaan hintaan. Kevään juhliin tämä kuohuviini on tyylikäs valinta ja sopii juomaksi läpi tarjoilun.

Ranskalaiset crémant-kuohuviinit ovat samppanjan ja cavan tapaan perinteisen menetelmän kuohuviinejä, eli nämä kuohuviinit valmistetaan täysin samalla menetelmällä kuin samppanjat, toinen pullokäyminen mukaan luettuna.

Koska vain Champagnen alueella tuotetut kuohuviinit saavat kantaa arvostettua samppanja-nimeä, muualla Ranskassa samaisella menetelmällä valmistetut kuohuviinit saavat tyytyä crémant-nimeen.

Crémanteilla on herkullisen paahteinen ja keksimäinen makumaailma.

Mutta kuten samppanjoilla, myös crémanteilla on herkullisen paahteinen ja keksimäinen makumaailma. Ja mikä parasta, tasokas pullollinen crémantia ei rokota kukkaroa yhtä roimasti kuin pullo perussamppanjaa.

Crémanteja tehdään kahdeksalla eri alueella, joista tärkeimmät ovat Loire, Bordeaux ja Alsace. Laatuluokituksen säännökset ovat lähes yhtä tarkkoja kuin samppanjalla.

Crémant-kuohuviineissä käytetään kullekin valmistusalueelle tyypillisistä rypälelajikkeita. Tämä tuo suuria eroja eri alueiden crémant-kuohuviinien tyyliin.

Lasissa kupliva crémant voi olla valmistettu muun muassa Pinot Blanc, Auxerrois, Chardonnay, Pinot Noir tai Pinot Gris -rypäleistä, joista jokainen tuo omaa makuaan kuohuviiniin.

Lisäksi crémant-alueiden maantieteellinen sijainti vaikuttaa kuohuviinien makuprofiiliin. Pohjoisempien, viileiden alueiden crémantit ovat raikkaan hapokkaita ja eloisia, etelän lämpimämpien alueiden crémantit taas tunnetaan hedelmäisinä ja runsaampina kuohuviineinä.

Vuonna 1864 perustettu Alfred Gratienin viinitalo otti kumppanikseen alsacelaisen viinintekijän Jean-Albert Meyerin, jolloin syntyi Gratien & Meyer ja nämä kaksi viinitaloa lähtivät hienoon kasvuun.

Loiren alue on tunnettu viineistään, joilla on luonnollinen taipumus pirskahtelevuuteen.

Loiren laaksossa sijaitseva Gratien & Meyer on valmistanut crémanteja intohimolla, tarkkuudella sekä ainutlaatuisella asiantuntemuksella jo yli 150 vuoden ajan. Viinit ilmentävät Loiren romanttista vetovoimaa ja idyllistä elämäntapaa. Loiren alue on tunnettu viineistään, joilla on luonnollinen taipumus pirskahtelevuuteen ja selkeästi tunnistettavaan makumaailmaan.

Gratien & Meyer toistaa Épernayn samppanjatalon perinteistä valmistusmenetelmää, ja heidän crémantejaan ylistetään ainutlaatuisesta tyylistä ja ylivertaisesta suutuntumasta. Toisen pullokäymisen aikana Crémant de Loire saa viimeisen silauksen viinikellareiden tuffikalkkikiviseinien suojassa ja viineistä tulee moniulotteisia sekä silkkisiä.

Viinitalo käyttää viininvalmistuksessa klassisia rypälelajikkeita, muun muassa Chardonnayta, Pinot Noiria, Chenin Blancia ja Cabernet Francia.

Ranskalaisen eleganssin hurmaa

Antaudu ranskalaisen eleganssin hurmaan ja valitse juhlakuohuvaksi kevään juhliin Gratien & Meyer Crémant de Loire Brut tai Crémant de Loire Cuvée Rosé Brut.

Katso hurmaava savumätidipin, sekä kokonaiseen vappubrunssin resepti, jolle crémant on täydellinen makupari!

Gratien & Meyer Crémant de Loire Brut

Perinteisellä pullokäymismenetelmällä méthode traditionelle valmistettu crémant on kevyt, eloisa ja tasapainoinen kuohuviini Loiren laaksosta.

Tuoksu on vivahteikas, hedelmäinen, tyylikkään omenainen, hennon paahteinen, pähkinäinen ja makean mausteinen. Kuiva maku toistaa tarkasti tuoksun vivahteet. Viinissä on lisäksi sitruksisuutta, mineraalisuutta, päärynäisyyttä, persikkaisuutta ja aprikoosisuutta. Pehmeät kuplat tuovat makuun eloa.

Klassinen juhlamaljajuoma sekä juhlien vaaleiden kala-, mäti- sekä äyriäisruokien ja kalaisien voileipäkakkujen mainio seuralainen.

⭐⭐⭐⭐”Harmoninen, laadultaan erinomainen. Edullinen Ostos!” -Viinilehti

Gratien & Meyer Crémant de Loire Cuvée Rosé Brut

Gratien & Meyer Crémant de Loire Cuvée Rosé Brut

Perinteisellä pullokäymismenetelmällä méthode traditionelle valmistettu crémant on raikas, viinimäinen ja gastronominen roseekuohuviini Loiren laaksosta.

Hennossa ja puhdaspiirteisessä tuoksussa on häivähdys punaherukkaa, kirsikkaa ja punaista omenaa. Maku on kuiva, mutta kypsän marjainen. Tuoksun aromien lisäksi makua sävyttävät yrttiset, hieman metsäiset ja hennon paahteiset aromit. Pienet kuplat tuovat makuun ryhtiä sitruksisen hapokkuuden kera.

Roseecrémant on oiva valinta juhlapöydän savu- tai grillilohelle, täyteläisille salaateille tai kalaisille piirakoille. Viini on myös tyylikäs valinta juhlamaljaksi.

⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty.” -Viinilehti

Aihealueet:
© Copyright - Beverage Partners Finland Oy