Japanilaiset graavilohileivät & mascarponemansikat

11.4.2024 - Kategoriat: Reseptit, Ruokareseptit

Yksinkertaisista aineksista syntyy juhlava kattaus

Helppo, herkullinen ja tyylikäs tarjoilu kuohuviinin pariksi. Näyttävän esillepanon saat kun asettelet japanilaiset graavilohileivät ja mascarponemansikat näyttävälle tarjoiluastialle.

Japanilaiset graavilohileivät

8 kpl 

Ainekset

400 g lohifileetä
1 ½ rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä
2 tl karkeaa merisuolaa
2 tl sokeria
2 rkl sushi-inkiväärilastuja

Lisäksi:

4 rkl majoneesia
2 tl wasabia
8 viipaletta paahtoleipää
1 nippu retiisejä
10 cm:n pala kurkkua
mustia seesaminsiemeniä

Ohje:

  1. Laita lohifilee vuokaan lihapuoli ylöspäin. Mausta kala soijakastikkeella, mirinillä, suolalla ja sokerilla. Levitä inkiväärilastut kerrokseksi lohen pinnalle.
  2. Käännä lohi niin, että nahka tulee ylöspäin. Peitä kala kelmulla ja laita päälle kevyt paino.
  3. Anna lohen maustua 1–2 vrk. Leikkaa maustunut lohi ohuiksi viipaleiksi.
  4. Sekoita wasabi majoneesiin. Viipaloi retiisit. Leikkaa kurkku ohuiksi tangoiksi.
  5. Leikkaa paahtoleipäviipaleet noin 7 x 7 cm:n kokoisiksi paloiksi. Paahda viipaleet.
  6. Sipaise jäähtyneet leivät majoneesilla. Lisää päälle lohi ja kasvikset. Viimeistele leivät seesaminsiemenillä ja nokareella majoneesia.

Mascarponemansikat

8 kpl 

Ainekset

8 isoa mansikkaa
100 g mascarponea
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljatahnaa
1 rkl sitruuna- tai limemehua
sitruunan- tai limenkuorta

Ohje

  1. Leikkaa mansikoiden kannoista pois ohut viipale.
  2. Koverra täytettä varten kantapuoleen pieni kuoppa veitsellä tai teräväkärkisellä teelusikalla.
  3. Vatkaa mascarpone tomusokerin ja vaniljan kanssa vaahdoksi sähkövatkaimella. Mausta sitruuna- tai limemehulla.
  4. Lusikoi vaahto pienellä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
  5. Pursota mascarpone mansikoiden sisään.
  6. Asettele mansikat tarjoiluvadille ja viimeistele sitruunan- tai limenkuorisuikaleilla.