
Japanilaiset graavilohileivät & mascarponemansikat
Yksinkertaisista aineksista syntyy juhlava kattaus
Helppo, herkullinen ja tyylikäs tarjoilu kuohuviinin pariksi. Näyttävän esillepanon saat kun asettelet japanilaiset graavilohileivät ja mascarponemansikat näyttävälle tarjoiluastialle.
Japanilaiset graavilohileivät
8 kpl
Ainekset
400 g lohifileetä
1 ½ rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä
2 tl karkeaa merisuolaa
2 tl sokeria
2 rkl sushi-inkiväärilastuja
Lisäksi:
4 rkl majoneesia
2 tl wasabia
8 viipaletta paahtoleipää
1 nippu retiisejä
10 cm:n pala kurkkua
mustia seesaminsiemeniä
Ohje:
- Laita lohifilee vuokaan lihapuoli ylöspäin. Mausta kala soijakastikkeella, mirinillä, suolalla ja sokerilla. Levitä inkiväärilastut kerrokseksi lohen pinnalle.
- Käännä lohi niin, että nahka tulee ylöspäin. Peitä kala kelmulla ja laita päälle kevyt paino.
- Anna lohen maustua 1–2 vrk. Leikkaa maustunut lohi ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita wasabi majoneesiin. Viipaloi retiisit. Leikkaa kurkku ohuiksi tangoiksi.
- Leikkaa paahtoleipäviipaleet noin 7 x 7 cm:n kokoisiksi paloiksi. Paahda viipaleet.
- Sipaise jäähtyneet leivät majoneesilla. Lisää päälle lohi ja kasvikset. Viimeistele leivät seesaminsiemenillä ja nokareella majoneesia.
Mascarponemansikat
8 kpl
Ainekset
8 isoa mansikkaa
100 g mascarponea
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljatahnaa
1 rkl sitruuna- tai limemehua
sitruunan- tai limenkuorta
Ohje
- Leikkaa mansikoiden kannoista pois ohut viipale.
- Koverra täytettä varten kantapuoleen pieni kuoppa veitsellä tai teräväkärkisellä teelusikalla.
- Vatkaa mascarpone tomusokerin ja vaniljan kanssa vaahdoksi sähkövatkaimella. Mausta sitruuna- tai limemehulla.
- Lusikoi vaahto pienellä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
- Pursota mascarpone mansikoiden sisään.
- Asettele mansikat tarjoiluvadille ja viimeistele sitruunan- tai limenkuorisuikaleilla.