
Parmesaanitangot ja basilikadippi
Herkullinen naposteltava kuohuviinin kaveriksi
Parmesaanitangot ja basilikadippi on maukas ja nopeasti valmistuva pikkusuolainen tarjottava kuohuviinin kanssa. Rapea, juustoinen taikina yhdistettynä yrttisen täyteläiseen dippiin tekevät tästä herkun, joka katoaa nopeasti pöydästä.
Parmesaanitangot & basilikadippi
6:lle
Ainekset
4 valmiiksi kaulittua voikinalevyä
1 kananmuna
2 dl parmesaaniraastetta
Dippi
150 g grillattua paprikaa (säilyke)
50 g parmesaanijuustoa
½-1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 dl majoneesia
1/2 dl hienonnettua basilikaa
suolaa
mustapippuria
Valmistus:
- Laita taikinalevyt sulamaan pellille leivinpaperin päälle. Sivele levyt kananmunalla ja painele juustoraaste hyvin kiinni levyjen pintaan.
- Leikkaa jokainen levy pitkittäin neljäksi suikaleeksi. Muotoile suikaleet spiraaleiksi. Sipaise tangot kananmunalla.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Tee dippikastike:
- Laita paprikasäilyke, parmesaani, valkosipuli, öljy ja viinietikka tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja ainekset sileäksi.
- Sekoita joukkoon majoneesi ja basilika, mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa dippi vastapaistettujen juustotankojen kanssa.