Porkkanarisotto ja siika – lasissa Hunawihr Pinot Blanc Alsacesta

10.10.2025 - Kategoriat: Ruokareseptit

Pannulla paistettu siika viihtyy porkkanarisoton seurassa

Pannulla rapeaksi paistettu siika viihtyy erinomaisesti pehmeän ja herkullisen porkkanarisoton seurassa. Maukas porkkanarisotto on niin täyteläinen, että se toimii ateriaksi myös sellaisenaan.

Vegaaninen luomuviini Hunawihr Pinot Blanc Organic Réserve täydentää annoksen hienovaraiset maut täydellisesti. Keskitäyteläinen suutuntuma ja lähes kermainen rakenne tekevät viinistä erinomaisen parin paistetulle siialle ja pehmeälle risotolle. Viinin kevyesti lämmin ja hedelmäinen jälkimaku viimeistelee kokonaisuuden tyylikkäästi ja raikkaasti – jättäen mieleen puhtaan ja harmonisen vaikutelman.

Paistettu siika ja porkkanarisotto

4 annosta | 45 min
Resepti: Taina Salovaara

Ainekset

800 g siikafileetä
1 tl suolaa
1 rkl voita
1 rkl öljyä

Risotto
4 porkkanaa
3 rkl voita
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl risottoriisiä
1 rkl öljyä
1 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä
tilkka sitruunamehua
1 dl parmesaaniraastetta
suolaa, mustapippuria
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Ohje

  • Valmista porkkanasose:
    Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Soseuta ja lisää voi kuuman soseen joukkoon.

  • Tee risotto:
    Hienonna sipulit. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Kuullota sipuleita ja riisiä hetki öljyssä kattilassa. Lisää valkoviini ja anna sen haihtua. Ala lisätä kasvislientä muutama kauhallinen kerrallaan, sekoitellen, kunnes riisi on juuri kypsää.
    Lisää porkkanasose ja kuumenna hetki. Viimeistele sitruunamehulla, parmesaanilla, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle lehtipersilja.

  • Paista siika:
    Leikkaa siikafileet annospaloiksi ja mausta suolalla. Kuumenna voi ja öljy pannulla, paista nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on rapea ja kullanruskea. Käännä ja paista toinen puoli nopeasti kypsäksi.