
Punaviinirisotto vuohenjuustolla
Punaviinirisotto tuo väriä ja herkullista makua talven ruokapöytään
Risotto on ruokalaji, joka vaatii hieman keskittymistä mutta palkitsee runsailla aromeilla ja kermaisella tekstuurilla.
Miksi punaviinirisotto?
Punaviini antaa risotolle intensiivisen maun ja kauniin värin. Se tuo esiin syviä, mausteisia vivahteita, jotka tasapainottavat vuohenjuuston hapokkuutta ja kermaisuutta. Punaviinirisotto on erinomainen tarjottava illallisella joko sellaisenaan tai näyttävänä lisukkeena. joka tekee vaikutuksen vieraisiin tai luo erityisen tunnelman arki-iltana.
Vinkkejä täydelliseen lopputulokseen
Käytä hyvää punaviiniä, jonka makua rakastat – se määrittää risoton aromit.
Sekoittaminen on tärkeää: risoton täytyy pysyä liikkeessä, jotta sen koostumuksesta tulee tasainen ja pehmeä.
Lisää vuohenjuusto vasta aivan lopuksi, jotta sen rakenne pysyy miellyttävänä.
Punaviinirisotto vuohenjuustolla
4 annosta / 30 min.
Ainekset
8 dl kasvislientä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua timjamia
2 rkl oliiviöljyä
50 g voita
3 dl risottoriisiä
3 dl punaviiniä
50 g raastettua parmesaania
mustapippuria
suolaa
150 g chevreä
½ dl pinjansiemeniä tai pistaasipähkinöitä
Ohje:
- Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Silppua timjami.
- Kuumenna öljy ja puolet voista kattilassa. Kuullota sipulit timjamin kanssa, lisää riisit. Kuumenna sekoitellen hetki ja kaada 2 dl punaviiniä kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
- Aloita liemen lisääminen kauhallinen, pari kerrallaan. Sekoita risottoa ahkerasti. Lisää lientä aina sitä mukaan, kun edellinen satsi liemestä on imeytynyt. Lisää viimeiseksi loput punaviinistä ja voista, kuumenna. Kääntele parmesaaniraaste risottoon. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla.
- Annostele risotto syville lautasille. Lisää päälle vuohenjuustopaloja ja paahdettuja pinjansiemeniä tai rouhittuja pistaaseja.