Sahramirisotto Milanese

20.12.2019 - Kategoriat: Ruokareseptit
Piccini Chianti täydentää sahramirisoton makua

Piccini Chianti täydentää upeasti sahramirisoton makua

Sahramirisotto eli Pohjois-Italian klassikko, Risotto Milanese. Sahrami tuo risottoon juhlavan maun ja sopii makunsa sekä kirkkaan värinsä puolesta ihanasti talviseen vuoden aikaan. Piccini Chiantin kanelinen ja marjaisa maku sopii erityisen hyvin täydentämään sahramin antamaa aromia.

Piccini Chiantin 375ml pullo on juuri sopiva kahdelle hengen illalliselle.

Sahramirisotto

Näitä tarvitset 

3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2 dl risottoriisiä
0,25g sahramia (puolikas pussi)
1 dl valkoviiniä
7 dl kasvislientä (7 dl vettä + 1 kasvisfondi)
1 dl raastettua parmesaania
ripaus suolaa
mustapippuria

Päälle tuoretta timjamia ja hasselpähkinöitä

(100g kanttarellilla maustettua tuorejuustoa.Halutessasi lisää loppuvaiheessa joukkoon vielä kanttarellilla maustettua tuorejuustoa. Se tuo risoton erittäin makuun hyvän lisän).

Ohje 

Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna molemmat erittäin hienoksi. Lisää pannulle oliiviöljy ja voi ja kuumenna. Kun voi on sulanut, lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes sipulit alkavat tuoksua ja saada hieman vaaleanruskeaa väriä.

Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja jätä se miedolle lämmölle poreilemaan. Kasvisliemen kuuluu olla lämmintä, kun se tullaan myöhemmin lisäämään kauha kerrallaan risoton joukkoon.

Lisää pannulle risottoriisi sekä sahrami. Pyörittele lastalla riisiä pannulla, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Kaada päälle valkoviini. Hämmennä lastalla, kunnes valkoviini on imeytynyt riisiin. Lisää kasvisliemi kauhallinen kerrallaan riisiin. Sekoittele rauhallisesti koko ajan risottoa lastalla. Kun edellinen kasvisliemi on lähes imeytynyt riisiin, lisää seuraava kauhallinen. Risottoriisi on valmista, kun riisissä on pieni purutuntuma, mutta se ei saa olla myöskään kovaa. Risoton kuuluu jäädä hieman löysäksi vielä pannulla ollessaan. Kun olet lisännyt kasvisliemen, sekoita lopuksi joukkoon raastettu parmesaani sekä halutessasi vielä tuorejuusto. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Ripottele annoksen päälle vielä hasselpähkinöitä sekä tuoretta timjamia. Tarjoa heti.

Piccini Organic Chianti

Piccini Organic Chianti

Luomulaatuinen Piccini Organic Chianti on Toscanan punaviineille tyypillisesti Sangiovese-vetoinen, mutta seasta löytyy myös pieni määrä paikallista, ja hieman harvinaisempaa erikoisuutta, Ciliegioloa. Viini on läpikäynyt pitkän maseraation lämpökontrolloiduissa tankeissa. Tätä seuraa perinteinen Toscanalainen valmistusmenetelmä “GOVERNO ALL’USO TOSCANO” jossa viiniin lisätään vielä kuivattuja Sangiovese rypäleitä aktivoimaan toinen käyminen. LUOMU!

Italian Toscanasta  tuleva Piccini Organic Chianti on mainio viini moneen tilanteeseen. Sopii kivasti sellaisenaan seurustelujuomaksi tai pizzan, pastan ja pikkulämpimien pariksi. Vasikanmaksa viihtyy viinin seurassa loistavasti.

Maultaan se on Keskitäyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, puolukkainen, punaherukkainen, kevyen kanelinen

Rypäleet: Sangiovese; Ciliegiolo

89 p. -Pekka Suorsa / Viiniopas

https://www.viinisuositus.fi/tuote/piccini-organic-chianti-375-cl/

https://www.viinisuositus.fi/tuote/piccini-organic-chianti/