
Puolikkaat viinipullot ja yhden pannun broileripasta
Kun tekee mieli vain lasillinen – puolikas pullo on juuri sopivasti
Aina ei tarvita kokonaista viinipulloa – joskus puolikas on juuri sopivasti. 0,375 litran viinit ovat oiva valinta, kun haluat pienen määrän laadukasta viiniä arki-illan ruoalle, piknikille tai kahden hengen illalliselle. Puolikkaat viinipullot ovat helppo myös tapa nauttia hyvästä viinistä ilman hävikkiä.
Arki-ilta, nälkä ja vähän aikaa?
Helppo ja nopea yhden pannun broileripasta pelastaa tilanteen! Kaikki ainekset samaan kasariin, ja hetken päästä edessä on höyryävä annos herkullista pastaa.
Pastan pariksi sopii erinomaisesti kaksi italialaista klassikkoviiniä, jotka maistuvat erinomaisesti myös pienemmässä koossa.
Yhden pannun broileripasta – helppo ja maukas arkiruoka
3-4 annosta | 30 min
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
400 g broilerin fileesuikaleita
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
6 dl kiehuvaa vettä
1 kanaliemikuutio
200 g pennepastaa
1 dl kermaa
1 dl raastettua parmesaania
1 tl raastettua sitruunan kuorta
Lisäksi
kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa
Ohje
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Ruskista broilerisuikaleet kevyesti öljyssä paistokasarissa, mausta suolalla. Lisää sipulit ja kuumenna hetki sekoitellen.
- Kaada kasariin vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Sekoita joukkoon pasta.
- Kypsennä ruokaa keskilämmöllä välillä sekoitelleen, kunnes pasta on kypsää. Lisää vettä tarvittaessa.
- Lisää kasariin kerma, kuumenna ja viimeistele ruoka parmesaanilla ja raastetulla sitruunan kuorella. Lisää pinnalle kirsikkatomaatteja ja hienonnettua basilikaa.