
Mausteinen kanapata
Mausteinen kanapata hautuu meheväksi uunissa
Ihana mausteinen kanapata sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Voit valmistaa padan kanan paistileikkeistä tai koivista makusi mukaan. Chorizomakkara tuo pataan herkullista twistiä ja savupaprikajauhe antaa hieman savuista, maanläheistä makua.
4-6:lle
Ainekset
400 grammaa kanan paistileikkeitä tai koipia
200 g Chorizomakkaraa
2–3 kynttä valkosipulia
1 chili
2 rkl tomaattipyreetä
herkkusieniä
2 porkkanaa
1 punasipuli
timjamia
1 sitruuna
2 tl savupaprikajauhetta
mustapippuria
1 tl fenkolinsiemeniä
ripaus suolaa
ripaus ruokosokeria
kanaliemikuutio
valkoviiniä
1 rkl voita
Ohje:
- Ruskista kanan paistileikkeet / koivet voin kera padassa tai pannulla.
- Puolita herkkusienet, pilko sipuli reiluiksi paloiksi, murskaa valkosipuli ja lisää joukkoon.
- Kuori ja pilko porkkanat ja lisää joukkoon.
- Lisää mausteet: suola, mustapippuri, savupaprika, hienonnettu chili, murskatut fenkolinsiemenet ja timjami.
- Raasta sitruunan kuori ja lisää joukkoon. Lisää myös tomaattipyree ja pyörittele joukkoon.
- Pilko chorizo paloiksi ja lisää joukkoon.
- Kuullota kaikkia aineksia hetki ja kaada päälle 2 dl valkoviiniä ja noin puoli litraa kanalientä.
- Lisää ripaus ruokosokeria ja sekoita joukkoon. Nestettä olisi hyvä olla niin, että kaikki ainekset peittyvät juuri ja juuri.
- Laita uuniin ja hauduta noin 40 minuuttia 175 asteessa, tarkista että kanat ovat kypsiä.
- Kun pata on kypsä, purista päälle hiukan sitruunamehua ja sekoita. Koristele halutessasi timjaminoksilla.Nauti hapanjuurileivän kanssa tai keitä lisäksi riisiä.