Nopea quiche lorraine

26.9.2023 - Kategoriat: Leivonta, Ruokareseptit

Quiche lorraine – ranskalainen juusto-pekonipiirakka

Quiche lorraine on klassinen ranskalainen juusto-pekonipiirakka, jossa on mehevä ja runsas täyte. Saat syötävän herkullisia suolapaloja, vaikka illanistujaisiin kun valmistat herkulliset quiche lorraine-minipiiraat muffinipellillä.

10 minipiirasta

Ainekset

1 pkt (500 g) pakastevoitaikinaa
1 pkt (150 g) pekonia
pala (15 cm) purjoa suikaloituna
2 sipulia suikaloituina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuina
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 rkl Dijon-sinappia
100 g vahvaa juustoa (esim. comté tai gruyère) raastettuna

Ohje:

  1. Leikkaa sulatetut taikinalevyt neliöiksi. Painele neliöt muffinipellin koloihin.
  2. Ruskista suikaloitu pekoni paistinpannulla. Lisää purjo, sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Jaa seos taikinakuppeihin.
  3. Sekoita kerma, kananmunat ja sinappi kulhossa. Jaa seos pekoni-sipulitäytteen päälle.
  4. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista piiraita 220-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä ja nauti.

Korosta hedelmäisyyttä:

Hivenen rasvainen ja suolainen ruoka pehmentää viinin tanniineja ja hapokkuutta sekä korostaa viinin hedelmäisyyttä. Täyteläinen ruoka tekee viinistä nautittavan ja suunmyötäisen.