Nopea quiche lorraine
Quiche lorraine – ranskalainen juusto-pekonipiirakka
Quiche lorraine on klassinen ranskalainen juusto-pekonipiirakka, jossa on mehevä ja runsas täyte. Saat syötävän herkullisia suolapaloja, vaikka illanistujaisiin kun valmistat herkulliset quiche lorraine-minipiiraat muffinipellillä.
10 minipiirasta
Ainekset
1 pkt (500 g) pakastevoitaikinaa
1 pkt (150 g) pekonia
pala (15 cm) purjoa suikaloituna
2 sipulia suikaloituina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuina
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 rkl Dijon-sinappia
100 g vahvaa juustoa (esim. comté tai gruyère) raastettuna
Ohje:
- Leikkaa sulatetut taikinalevyt neliöiksi. Painele neliöt muffinipellin koloihin.
- Ruskista suikaloitu pekoni paistinpannulla. Lisää purjo, sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Jaa seos taikinakuppeihin.
- Sekoita kerma, kananmunat ja sinappi kulhossa. Jaa seos pekoni-sipulitäytteen päälle.
- Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista piiraita 220-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä ja nauti.
Korosta hedelmäisyyttä:
Hivenen rasvainen ja suolainen ruoka pehmentää viinin tanniineja ja hapokkuutta sekä korostaa viinin hedelmäisyyttä. Täyteläinen ruoka tekee viinistä nautittavan ja suunmyötäisen.