
Raakamakkaravartaat & grillattu salaatti
Raakamakkaravartaat ja grillattu salaatti on helppo, nopea ja herkullinen kesäruoka.
4 annosta / Helppo
Resepti: Mari Moilanen
Ainekset
6–7 kpl (n. 600 g) mausteista raakamakkaraa
1 (noin 1,5 kg) tuore ananas
1 maalaisleipä
2 vihreää paprikaa
2 sitruunaa
Grillattu salaatti:
4 kpl sydänsalaattia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
50 g parmesaania
Ohje:
1. Leikkaa varovasti raakamakkaran ympäriltä makkarankuori pois. Kuori ja kuutioi ananas. Kuutioi maalaisleipä ja paprika.
2. Pujottele varrastikkuihin vuorotellen ananasta, raakamakkaraa, maalaisleipää ja paprikaa. Grillaa vartaat grillissä kypsiksi.
3. Puolita sydänsalaatit ja huuhtele huolellisesti. Voitele oliiviöljyllä ja grillaa nopeasti kuumassa grillissä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta päälle parmesaania. Tarjoa raakamakkaravartaiden lisukkeena.
Montecillo Crianza
Klassikkoviini Riojasta
Hieman kehittynyt punaviini, jonka tuoksussa on kuivattuja hedelmiä ja paahteista mausteisuutta. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromit ja tuo mukaan karpaloa, puolukkaa ja reilua marjaisuutta. Napakat tanniinit ja raikas hapokkuus tekevät viinistä ryhdikkään. Erinomainen valinta grillatun lihan kumppaniksi! Pehmeä ja tasapainoinen viini on helposti lähestyttävä ja hyvä valinta useaan tilanteeseen.
Monikäyttöinen lihaviini on loistava valinta kesän grillausviiniksi!
”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti