Raakamakkaravartaat & grillattu salaatti
Raakamakkaravartaat ja grillattu salaatti on helppo, nopea ja herkullinen kesäruoka.
4 annosta / Helppo
Resepti: Mari Moilanen
Ainekset
6–7 kpl (n. 600 g) mausteista raakamakkaraa
1 (noin 1,5 kg) tuore ananas
1 maalaisleipä
2 vihreää paprikaa
2 sitruunaa
Grillattu salaatti:
4 kpl sydänsalaattia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
50 g parmesaania
Ohje:
1. Leikkaa varovasti raakamakkaran ympäriltä makkarankuori pois. Kuori ja kuutioi ananas. Kuutioi maalaisleipä ja paprika.
2. Pujottele varrastikkuihin vuorotellen ananasta, raakamakkaraa, maalaisleipää ja paprikaa. Grillaa vartaat grillissä kypsiksi.
3. Puolita sydänsalaatit ja huuhtele huolellisesti. Voitele oliiviöljyllä ja grillaa nopeasti kuumassa grillissä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta päälle parmesaania. Tarjoa raakamakkaravartaiden lisukkeena.
Montecillo Crianza
Klassikkoviini Riojasta
Montecillo Crianza on aito klassinen Rioja -viini, jonka Lämminhenkinen tuoksu on tammikypsytyksen sävyttämä. Siinä on reilusti vaniljaista makeaa mausteisuutta sekä kuivattujen hedelmien piirteitä. Viinin keskitäyteläisessä maussa on aistittavissa tammisuutta ja makeaa mausteisuutta. Hieman kehittyneessä viinissä on myös maanläheisiä ja paahteisia piirteitä. Pehmeä ja tasapainoinen juoma on helposti lähestyttävä ja hyvä valinta useaan tilanteeseen.
Viiniä on kypsytetty käsintehdyissä amerikkalaisissa tammitynnyreissä noin 18 kuukautta ja pullossa vielä 6 kuukautta.
Monikäyttöinen lihaviini on loistava valinta kesän grillausviiniksi!
”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti