
Sipuli-salamigalette ja Mayu Gran Reserva Malbec
Lämmintä paahteisuutta joka suupalassa ja siemauksessa
Syksyn viilenevät illat kutsuvat esiin paahteiset, makeat ja suolaiset maut. Tämä sipuli-salamigalette on juuri sitä – rukiinen pohja, pehmeäksi paahtuneet sipulit ja suolainen salamitäyte sulautuvat yhteen täydelliseksi kokonaisuudeksi. Kun lasiin kaadetaan Mayu Gran Reserva Malbec, tuloksena on täyteläinen, mausteinen ja lämmin makupari, joka hellii jokaista aistia.
Viinin ryhdikkäät tanniinit ja mausteiset vivahteet tasapainottavat smetanan pehmeyttä ja korostavat karamellisoidun sipulin makeutta, sekä ja salamin suolaisuutta upeasti.
Sipuli-salamigalette – rukiista ja paahteista makua
Galette on rustiikkinen ranskalainen piirakka, joka saa tässä versiossa seurakseen makeaksi karamellisoitunutta sipulia ja pepperonisalamia. Rukiinen pohja tuo täyteläisyyttä ja smetana sitoo maut yhteen. Täydellinen suolainen piirakka viinilasillisen rinnalle.
Sipuli-salamigalette
6 annosta | valmistusaika noin 1 tunti
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
¾ tl suolaa
3 rkl öljyä
1 dl vettä
Pinnalle
6 sipulia
50 g pepperonisalamia
150 g smetanaa
1 dl juustoraastetta
1 tl timjamia
1 rkl öljyä
1 rkl balsamicoa
ripaus hienoa sokeria
suolaa ja mustapippuria
Ohje
-
Valmista taikina. Sekoita jauhot, suola, öljy ja vesi. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi ja peitä kelmulla hetkeksi lepäämään.
-
Paahda sipulit. Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi. Levitä leivinpaperin päälle, sivele öljyllä ja balsamicolla, lisää sokeri, suola ja pippuri. Paahda 200 °C uunissa noin 20 minuuttia, kunnes sipulit saavat väriä.
-
Kokoa galette. Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Levitä smetana, lisää juustoraaste ja timjami. Asettele sipulit ja salamiviipaleet pinnalle.
-
Paista. 200 °C uunissa keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja kullankeltainen.
Vinkki: Tarjoa galette lämpimänä salaatin tai juustojen kanssa – täydellinen illanistujaisten tai viikonlopun herkku.