
Uusi Marlborough Estate Reserve Pinot Noir
Monipuolinen ruokaviini Uudesta-Seelannista
Marlborough Estate Reserve Pinot Noir on kunnianosoitus Uuden-Seelannin Eteläsaarella sijaitsevalle Marlborough’n alueelle. Tämä viinialue tunnetaan lämpimistä päivistä, viileistä öistä ja vähäsateisesta ilmastosta – olosuhteista, jotka takaavat rypäleiden puhtauden ja aromikkuuden. Viinin tunnuspiirteitä ovat silkkiset tanniinit, mehukkaat hedelmäaromit sekä hienovarainen mausteisuus. Se on onnistunut valinta niin ruokaviiniksi kuin seurusteluun.
Viinin taustalla vuosien kokemus ja omistautuminen
Marlborough Estate Reserve Pinot Noirin korkea laatu juontuu viinintekijä Megan Simmondsin yli 17 vuoden kokemuksesta. Simmonds on ollut keskeisessä roolissa alueen viinitilojen kasvussa ja innovaatioissa. Marlborough’n sadonkorjuuaikana alueelle kerääntyykin viininystäviä ympäri maailman.
”Parasta työssäni on olla osa omistautunutta ja upeaa tiimiä, joka tuottaa jatkuvasti erinomaisia viinejä kaikkien nautittavaksi,” Megan kertoo.
Ruokasuositukset – oiva pari pohjoismaisille mauille
Marlborough Estate Reserve Pinot Noir sopii monipuolisesti erilaisille ruoille. Sen silkkinen rakenne ja vivahteikas makuprofiili täydentävät erityisesti riistaruokia, pohjoismaisia makuja sekä kasvisruokia. Viinin raikas hapokkuus luo harmonisen tasapainon runsaille ja täyteläisille ruoille.
- Poronkäristys ja puolukkahillo
Perinteisen pohjoismaisen riistaruoka-annoksen hienostuneet maut saavat upean tasapainon viinin hedelmäisyydestä ja silkkisistä tanniineista. - Kasvispataruoat
Porkkanasta ja palsternakasta valmistetut pataruoat tuovat esiin viinin mausteisuuden ja hedelmäiset vivahteet. - Paistettu lohi punaviinikastikkeella
Lohen täyteläinen maku ja punaviinipohjainen kastike täydentävät viinin marjaisia ja mausteisia sävyjä. - Paahtopaisti ja uunijuurekset
Juurekset, kuten varhaisperunat ja porkkanat, korostavat viinin hedelmäisyyttä ja raikkautta. - Tomaattirisotto tai pastat paahdetulla tomaattikastikkeella
Täyteläiset tomaattipohjaiset kasvisruoat nostavat viinin hapokkuuden ja mausteisuuden upeasti esiin. - Sienirisotto
Suppilovahveroiden tai kantarellien maanläheinen maku yhdistyy viinin marjaisuuteen ja mausteisuuteen, kun taas risoton kermaisuus tasapainottaa hapokkuuden.
Marlborough Estate Reserve Pinot Noir 2022
Monipuolinen Pinot Noir Uudesta-Seelannista.
Punainen, keskitäyteläinen, keskitanniininen, metsämarjainen, tumman kirsikkainen, kypsän karpaloinen, yrttinen, hennon kukkainen.
Rypäle: PinotNoir