Viikuna-vuohenjuustopiirakka
Viikuna-vuohenjuustopiirakka on täydellinen tarjottava rentoon illanviettoon
Helppotekoinen ja herkullinen viikuna-vuohenjuustopiirakka on täydellinen valinta joulunajan illanistujaisten tarjottavaksi. Piirakassa yhdistyvät mehevä viikuna ja pehmeä vuohenjuusto, joka maistuu punaviinin kaverina. Piirakan valmistus on nopeaa ja vaivatonta, joten voit nauttia vieraidesi seurasta eikä kokkaaminen vie liikaa aikaa.
6:lle
Ainekset
1 iso (600 g) lehtitaikinalevy
1 kananmuna voiteluun
Täyte:
250 g ricottajuustoa
2 keltuaista
100 g juustoraastetta (esim. Gryère tai Comté)
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
100 g vuohenjuustoa viipaleina
Kypsän piirakan päälle:
4 tuoretta viikunaa
80 g ilmakuivattua parmankinkkua
1 ruukku villirucolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Ohje:
- Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kauli levyä hieman isommaksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
- Viillä taikinalevyn reunaan kevyesti veitsellä sentin reunat ja pistele keskusta haarukalla.
- Voitele reunat vatkatulla munalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa viiden minuutin ajan.
- Viipaloi vuohenjuusto.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
- Asettele täytteen päälle vuohenjuustoviipaleet. Paista piirakkaa 200 asteessa vielä 20 minuuttia.
- Lohko viikunat.
- Levitä kypsän piirakan päälle parmankinkkua, viikunanlohkot ja villirucolaa.
- Rouhi päälle mustapippuria.
Mitä punaviiniä joulupöytään? Nappaa tästä passelit punaviinivalinnat joka kukkarolle.