Domaine Bousquet – IWCS Red Wine Producer Trophy 2023

3.11.2023 - Kategoriat: Ajankohtaista, Artikkelit, Tuottajista

Domaine Bousquet IWCS Red Wine Producer Trophy 2023 voittaja

Domaine Bousquet voitti juuri arvostetussa IWCS-kilpailussa Red Wine Producer Trophy 2023-palkinnon. Palkintolautakunta kuvailee palkintoa seuraavasti:

”Meillä on ilo myöntää vuoden 2023 Red Wine Producer Trophy -palkintomme Domaine Bousquetille, argentiinalaiselle viinitilalle, joka on Etelä-Amerikan luomuviininvalmistuksen edelläkävijä.”

Domaine Bousquet

Argentiinan johtava luomuviinitila

Domaine Bousquet on perustettu Argentiinan Mendozaan 90- luvulla. Talon filosofia on voimakkaasti kestävän kehityksen ja luomuviljelyn puolella ja kaikki tilan viinit ovatkin luomu- sekä vegaanisertifioituja. Tätä nykyä Domaine Bousquet tuottaa vuositasolla noin 4 miljoonaa litraa viiniä, ja sitä viedään noin 50 eri maahan. Talo on arvostettu ja sitä pidetään Argentiinan 20 parhaan viinitilan joukossa, sekä edelläkävijänä luomuviljelyksessä.

Talon tuottama luomu- Malbec on yksi Alkonkin valikoiman parhaimpia ja Viinilehden viisi tähteä ansainneita viinejä.

Mendozan Tupungaton alueella sijaitseva Domaine Bousquet on omaksunut kestävän kehityksen periaatteet sen perustamisesta lähtien vuonna 1997. Nykyään se on Argentiinan johtava luomu- ja uudistuva viinitila, jonka osuus maan luomuviennistä on 65 prosenttia. Viinitilaa johtaa Anne Bousquet, perustajan tytär, ja hänen miehensä Labid Ameri.

”Tuomarimme olivat vaikuttuneita Domainen 360˚:n lähestymistavasta kestävään kehitykseen ja totesivat, että Bousquetin tiimi ei ainoastaan ​​puolusta biologista monimuotoisuutta ja työskentelee ympäristövaikutusten vähentämiseksi, vaan myös tukee paikallista yhteisöä.”

*Domaine Bousquet Reserve Organic Malbec löytyy Alkon valikoimasta

Alkon verkkokauppa painike
Domaine Bousquet Reserve Organic Malbec

Muistiin kannattaa painaa luomulaatuinen ja vegaaninen *Domaine Bousquet Reserve Organic Malbec , joka maistuu eritoten paistetun tai grillatun tumman lihan ja riistan sekä kovien, suolaisten juustojen seurassa.

Domaine Bousquet Etelä-Amerikan luomuviininvalmistuksen edelläkävijä

Domaine Bousquetin toimintatapoihin sisältyy monia vaiheita, jotka suoritetaan viinitarhoilla, viinitilalla ja sen ulkopuolella. Heidän 100-prosenttisesti luonnonmukaisesti sertifioidut viinitarhat ovat nyt siirtymässä biodynaamisiin käytäntöihin, ja maan biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseksi on tehty merkittäviä ponnisteluja. Lisäksi Domaine Bousquet on työskennellyt minimoidakseen jätteen muodostumista, toteuttanut useita vedensäästöaloitteita ja tuonut markkinoille kevyitä pulloja.

”Tuomareitamme hämmästytti se miten Domaine Bousquet puolustaa kestävää kehitystä laajasti myös 270 hehtaarin tilansa ulkopuolella. Viimeisten 25 vuoden aikana he ovat auttaneet alueen viljelijöitä siirtämään yli 1 000 hehtaaria viljelysmaita luomuviljelyn piiriin. He tukevat myös paikallista koulutusta Mendozan Tupungaton alueella ja kouluttavat paikallista työvoimaa investoimalla yhteisöönsä.”

Viime vuodet ovat tuoneet useita merkittäviä saavutuksia Domaine Bousquetille. Heistä tuli neljäs viinitila – ensimmäinen Yhdysvaltojen ulkopuolella – joka ansaitsi Regenerative Organic Certified -statuksen. Vuoden 2022 lopussa Domaine Bousquet saavutti B Corp -statuksen.

Lisäksi huhtikuussa 2023 kahdelle Bousquetin viinisarjalle (Gaia ja Ameri) myönnettiin Demeter-sertifiointi.

Pelkät kestävän kehityksen aloitteet eivät vielä tuoneet tätä himoittua pokaalia Domaine Bousquetille. Myös heidän viininsä laatu on erinomainen ja laatu suhteessa hintaan on poikkeuksellisen hyvä, totesivat tuomarimme.

Tuoreessa viiniarvostelussamme Argentiinassa Domaine Bousquet -viinit saivat yhteensä 11 mitalia, joista 3 kultaa, 1 hopea ja 7 pronssipalkintoa, mikä vahvistaa Domaine Bousquetin asemaa Argentiinan johtavana tuottajana.”

Vastuullista viiniä ruokapöytään