Naudan entrecôte Dani Hännisen tapaan
Nyt katetaan pöytä kauniiksi ja valmistetaan huippukokki Dani Hännisen reseptillä upean herkullinen annos mehevästä entrecôtesta.
Entrecôte on toiselta nimeltään välikyljys, joka on naudan ulkofileen jatkeesta eli ruhon etupäästä leikattua runsasrasvaista lihaa ja se on yksi mehevän lihan ystävien kestosuosikeista. Murea pihvi saa seurakseen sesongin maukkaimmat kasvikset ja kruunukseen herkullisen yrttisen dressingin.
Viinisuosituksemme annokselle on trendimaa Portugalista, Dãon alueelta, paikallisrypäleestä valmistettu Bâcalhoa Touriga Nacional viini, josta löytyy rypäleelle ominaisesti tummanmarjaisia, yrttisiä ja aavistuksen kukkaisiakin aromeita, joita ryhdittää napakka hapokkuus sekä kypsät tanniinit.
Bâcalhoa Touriga Nacional on omiaan erilaisille tummille liharuoille, koville juustoille sekä haudutetuille padoille.
Naudan Entrecote, paahdettua sipulia ja broccolinia sekä yrttinen dressing
4 hengelle
35 min
Ohje: Dani Hänninen
Ainekset:
- 350 g naudan entrecote -pihvi
- 150 g broccolinia
- 2 nippua kesäsipuleita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- ½ puntti ruohosipulia
- ½ puntti timjamia
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 tl Dijon sinappia
- 1 tl suolaa
- 1 tl punaviinietikkaa
Valmistus:
- Ota entrecote pihvi hyvissä ajoin huoneenlämpöön temperoitumaan. Mausta reilusti suolalla molemmin puolin.
- Lämmitä uuni 200-asteeseen. Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille broccolinit ja mausta suolalla sekä öljyllä. Halkaise nippusipulit puoliksi ja kääräise sipulien vihreä osa folioon, kärähtämisen estämiseksi. Mausta öljyllä ja suolalla. Paahda kasviksia uunissa koosta riippuen noin 10–15 minuuttia, tai kunnes kypsiä.
- Hienonna veitsellä timjami, ruohosipuli sekä valkosipulinkynnet, nosta kulhoon. Mittaa mukaan rypsiöljy ja Dijon sinappi. Mausta suolalla ja punaviinietikalla. Sekoita.
- Kuumenna liedellä paistinpannu rypsiöljyn kanssa savuavan kuumaksi. Nosta entrecote pihvi pannulle ja paista 1 minuutti per puoli haluttuun kypsyyteen. Viimeistele vielä nokareella voita ja lusikoi vaahtoavaa voita pihvin päälle. Kun pihvi on halutun kypsyinen nosta vetäytymään lautaselle ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Leikkaa pihvi annospaloiksi poikkisyin.
- Nosta tarjoilulautaselle paahdetut sipulit ja broccolinit sekä leikattu entrecote pihvi. Valele pihvi vielä yrttisellä dressingillä ja koristele annos tuoreilla yrteillä.
Vinkki: Annos on mainio jaettava kokonaisuus juhlapöytään, mutta pienempänä toimii myös yksittäisenä annoksena.
Bacalhôa Touriga Nacional 2017
Upea portugalin herkku
Viini on valmistettu Portugalin jaloimpana pidetystä kotoperäisestä rypälelajikkeesta Touriga Nacionalista, joka on Portugalin ylpeys, ja jota tapaa muualla vain vähäisissä määrin. Se on täyteläinen, aromikkaan yrttinen, maanläheinen ja kaikin puolin tuhti.
Kokeile itse kuinka tummaa, tyylikästä, pehmeän tanniinista ja runsaan täyteläistä punaviiniä rypäleestä saa.
Monikäyttöinen lihaviini on loistava valinta esimerkiksi naudanlihan, lammasruokien, voimakkaiden juustojen, ja grilliherkkujen pariksi!
⭐⭐⭐⭐”Harmoninen, laadultaan erinomainen” -Viinilehti