Skagen-parsa hodarit Dani Hännisen tapaan

20.4.2021 - Kategoriat: Reseptit, Ruokareseptit
Skagen-parsa hodarit

Kevät on parsan ja piknikien aikaa

Master Chef 2020 -finalisti Dani Hänninen on luonut meille herkullisen reseptin kevääseen. Nappaa resepti talteen ja hurmaa ystäväsi skagen-parsa hodareilla vaikkapa vappubrunssilla.

Parsan ja skagenin maukkain makupari löytyy Loiren laaksosta. Leikkisästi nimetty Petit Bourgeois eli ”pikku porvari” on erinomainen esimerkki laadukkaasta Loiren laakson Sauvignon Blancista.

Viinistä löytyy rypäleelle tyypillisesti herkullista herukanlehtisyyttä, aavistus yrttisyyttä, hurmaavaa sitruksisuutta sekä aavistus maaperän mineraalisuutta.

Petit Bourgeois on Viini-lehden viiniraadin kestosuosikkeja ja sitä onkin kuvailtu harmoniseksi, laadultaan erinomaiseksi ja erityisen luonteikkaaksi viiniksi. Viini-lehti on myös listannut viinin yhdeksi Top 3 -parsaviineistä tänä keväänä!!

Skagen-parsa hodarit Dani Hänninen

Skagen-parsa hodarit

4 hengelle
30 min
Ohje: Dani Hänninen

Ainekset:

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 sitruuna
  • 1 prk (250 g) jokirapuja suolaliemessä
  • 1 prk smetanaa
  • ½ punttia tilliä
  • 1 punasipuli
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 1 tl voita
  • Hotdog sämpylöitä

Valmistus:

  1. Valuta suolaliemi jokiravuista siivilän avulla ja painele hellästi jokirapuja siivilää vasten, jotta saat kaiken liemen pois. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi kuutioksi sekä hienonna tilli. Raasta sitruunankuori ja purista ½ sitruunanmehu kulhoon ja lisää smetana. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää valutetut jokiravut. Mausta suolalla, pippurilla ja valkoviinietikalla. Anna maustua hetki jääkaapissa.
  2. Leikkaa veitsellä noin 4–5 cm parsan alavarresta sen puiseva osa pois. Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää öljyä ja nokare voita. Kun voi on sulanut, nosta parsat pannulle ja paista 2–4 minuuttia, kunnes ovat kypsiä, mutta silti napakoita. Mausta suolalla. Voit myös grillata parsat. Nosta parsat pois ja pyyhkäise talouspaperilla pannu puhtaaksi. Lämmitä hotdog sämpylät kuivalla kuumalla pannulla molemmin puolin. Voit samalla paahtaa sitruunanpuolikkaan annoksen sivuun.
  3. Laita hotdog sämpylän sisään ensin useampi parsa ja lusikoi sen jälkeen skagen-jokirapuja. Koristele annos tillin varsilla ja sitruunankuorella.

Vinkki: Paahdettu / Grillattu sitruuna on helppo ja herkullinen lisä moneen kesäisen annoksen kylkeen!

Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon Blanc

Petit Bourgeois Sauvignon Blanc

Loistava esimerkki Sauvignon Blancista parhaimmillaan

Klassinen, tyylipuhdas loirelainen, jossa yhdistyy alueen tunnusmerkit. Loiren viinit ovat tyypillisesti yhden rypälelajikkeen viinejä, joissa loistaa puhdas hedelmäisyys ja uniikki mineraalisuus. Alueelta tulevat viinit ovat mainioita kumppaneita erilaisille ruoille ja tarjoavat erinomaista hinta-laatusuhdetta. Testaa Petit Bourgeois Sauvignon Blancia esimerkiksi paistettujen tai savustettujen kalaruokien, äyriäisten, salaattien sekä kasvisruokien kera. Mainio viini myös aperitiiviksi ja seurusteluun.

Rypäleet: Sauvignon Blanc

Saatavilla 3l hanapakkauksessa tai perinteisessä pullossa.

⭐⭐⭐⭐ ”Harmoninen, laadultaan erinomainen.” -Viinilehti