Karitsapurilainen ja minttu-punakaalislaw

22.4.2021 - Kategoriat: Reseptit, Ruokareseptit
Karitsapurilainen ja minttu-punakaalislaw

Onko tässä kesän herkullisin hampurilaisresepti?

Master Chef -finalisti Dani Hännisen reseptin mukaan valmistettu maukas, tuoreilla yrteillä maustettu karitsanjauhelihapihvi sekä raikas minttu-punakaalislaw ovat täydellinen tapa aloittaa grillikesä!!

Karitsapurilaisten pariksi suosittelemme herkullista ja tyylikästä punaviiniä Espanja Riojasta. Montecillo Crianza on maineikkaan 150-vuotisjuhlavuottaan viettävän viinitalon Bodegas Montecillon useaan kertaan palkittu viini.

Viinin mausta löytyy maukasta, kypsää punamarjaisuutta, tammen tuomia aromeja ja mausteisuutta sekä aavistus yrttisyyttä. Kypsät tanniinit ja tyylikäs hapokkuus tekevät viinistä mainion parin monenlaisille liharuoille, koville juustoille sekä grillatuille kasviksille.

Viiniä on kypsytetty vähintään 18 kk ajan amerikkalaisissa tammitynnyreissä, mikä antaa viinille syvyyttä ja miellyttäviä kypsän mausteisia aromeja.

KARITSAPURILAINEN – Yrttinen karitsanjauhelihapihvi ja minttu-punakaalislaw

4 hengelle
30 min
Ohje: Dani Hänninen

Hampurilaiseen:

  • briossisämpylöitä
  • 400 g karitsanjauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ ruukku lipstikkaa
  • ½ ruukku minttua
  • 1 kananmuna

Minttu-punakaali-slaw

  • 1/2 ruukku minttua
  • ½ punakaali
  • 1 prk ( 100 g) Créme fraîchea
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl omenaviinietikkaa

Purilaisen väliin

  • Cheddar juustoa
  • pihvi tomaatti
  • punasipuli
  • salaatinlehtiä

Valmistus:

  1. Ota karitsanjauheliha erilliseen kulhoon hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja erottele joukkoon kananmunasta keltuainen. Hienonna veitsellä lipstikka sekä minttu ja lisää jauhelihan sekaan ja sekoita huolellisesti. Kostuta käsiäsi vedellä, jaa jauhelihataikina 4 osaan ja pyörittele palloiksi. Anna maustua hetki.
  2. Leikkaa veitsellä punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna minttu. Mausta suolalla ja etikalla. Lisää créme fraîche ja sekoita. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
  3. Kuumenna pannu liedellä öljyn kanssa. Laita jauhelihapihvit pannulle ja paina ne muotoonsa, joko käsin tai paistinlastalla. Paista pihvejä noin 1–2 minuuttia per puoli, haluamaasi kypsyyteen.
  4. Leikkaa purilaisten väliin pihvitomaatti, punasipuli renkaat ja salaatinlehdet. Kasaa burgerit haluamassasi järjestyksessä ja nauti raikkaan punakaali-slawn kanssa.
Nyt on hyvä aika ja erittäin hyvä syy kaivaa grilli talviteloiltaan ja grillata esimerkiksi nämä herkulliset karitsapurilaiset!
Montecillo Crianza

Montecillo Crianza

Klassikkoviini Riojasta

Montecillo Crianza on aito klassinen Rioja -viini, jonka Lämminhenkinen tuoksu on tammikypsytyksen sävyttämä. Siinä on reilusti vaniljaista makeaa mausteisuutta sekä kuivattujen hedelmien piirteitä.  Viinin keskitäyteläisessä maussa on aistittavissa tammisuutta ja makeaa mausteisuutta. Hieman kehittyneessä viinissä on myös maanläheisiä ja paahteisia piirteitä. Pehmeä ja tasapainoinen juoma on helposti lähestyttävä ja hyvä valinta useaan tilanteeseen.

Viiniä on kypsytetty käsintehdyissä amerikkalaisissa tammitynnyreissä noin 18 kuukautta ja pullossa vielä 6 kuukautta.

Monikäyttöinen lihaviini on loistava valinta esimerkiksi lämpimien ja täyteläisten pata- ja lammasruokien pariksi!

⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti