Pikkusuolaiset kuohuviinien kylkeen
Nämä mutkattomat pikkusuolaiset syntyvät käden käänteessä ja ja mätsäävät kuohuviinien kanssa oivallisesti
6 hengelle / Helppo
Reseptit: Mari Moilanen
Parmesaanisipsit
Ainekset
1 ps maustamattomia sipsejä
1 1/2 dl parmesaania raasteena
1 sitruuna
1/4 dl ruohosipulisilppua
mustapippuria
Ohje:
- Levitä sipsit pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Raasta parmesaani ja sitruunankuori raastimen hienolla terällä.
- Ripota puolet parmesaaniraasteesta ja raastettu sitruunankuori sipsien päälle. Rouhaise päälle mustapippuria
- Paista sipsejä 200 asteisessa uunissa viiden minuutin ajan. Ota sipsit ulos uunista ja ripota pinnalle toinen puoli parmesaaniraasteesta. Nosta sipsit varovasti tarjoiluastiaan, koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoa heti.
Ilmakuivattua kinkkua
Ainekset
200 g parmankinkkua
cocktailtikkuja
Ohje:
- Kääri kinkut rullalle. Aseta tarjoiluastiaan ja laita ottimiksi cocktailtikkuja.
Vuohenjuustopallot
Ainekset
2 prk (300 g) vuohenmaitotuorejuustoa
150 g Västerbotten-juustoraastetta
4 rkl kuivattuja puolukoita
2 tl valkosipulirouhetta
2 dl paahdettuja suolamanteleita
noin 10 pretzeltikkua
Ohje:
- Sekoita kulhossa vuohenmaitotuorejuusto, Västerbotten-juustoraaste sekä kuivatut puolukat. Mausta valkosipulirouheella.
- Rouhi mantelit hienoksi rouheeksi. Leikkaa jokainen pretzel kolmeksi tikuksi.
- Muotoile juustoseoksesta suupalan kokoisia palloja. Annoksesta tulee noin 25 palloa.
- Laita pallot tunniksi jääkaappiin. Kun pallot ovat jähmettyneet, pyörittele ne mantelirouheessa kauttaaltaan.
- Aseta juustopallot tarjoiluastiaan ja paina jokaiseen palloon yksi pretzeltikku. Voit valmistaa juustopallot etukäteen, mutta laita pretzeltikut paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua.
Lasissa kuplii cava, prosecco tai crémant. Mutta tiedätkö tarinat näiden kuohuvien takana?
Kuohuviineissä on eroja. Rakastetut proseccot, aromikkaat cavat ja hienostuneet crémantit eroavat toisistaan niin kotiseuduiltaan, valmistusmenetelmiltään, rypäleiltään kuin itse makumaailmoiltaankin.
Lue ruokatoimittaja Mari Moilasen kirjoittama artikkeli, joka avaa kuohuviinien eroja.