Paahdetut kasvikset ja suolasitruunadippi

27.7.2023 - Kategoriat: Ruokareseptit
Paahdetut kasvikset ja suolasitruunadippi

Maistuvaa naposteltavaa paahdetuista kasviksista

6 – 8 naposteluannosta

Ainekset

4 keskikokoista porkkanaa
2 keskikokoista palsternakkaa
10 vartta vihreää parsaa
2 tl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Dippi

2 dl paksua turkkilaista jogurttia
1 dl majoneesia
1–2 suolasitruunaa hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Ohje:

  1. Pese kasvikset ja kuori tarvittaessa. Leikkaa porkkanat ja palsternakat pitkittäin lohkoiksi. Poista puiseva osa (2–3 cm) parsojen tyvestä. Kääntele kasviksiin öljy, mausta suolalla.
  2. Paahda kasvikset paistinpannulla, uunissa tai grillissä napakalla lämmöllä siten, että ne saavat väriä mutta säilyttävät purutuntuman.
  3. Sekoita dippiainekset kulhossa, anna tekeytyä hetki ja tarkista maku. Tarjoile paahdettujen kasvisten kanssa.
Poimi varmasti:

Roseeviinien marjainen aromikkuus ja hento tanniinisuus tekevät niistä todellisia moniottelijoita kesäruokien kylkeen. Varma valinta eväsretkelle ja noutopöytään.