
Paahdetut kasvikset ja suolasitruunadippi
Maistuvaa naposteltavaa paahdetuista kasviksista
6 – 8 naposteluannosta
Ainekset
4 keskikokoista porkkanaa
2 keskikokoista palsternakkaa
10 vartta vihreää parsaa
2 tl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Dippi
2 dl paksua turkkilaista jogurttia
1 dl majoneesia
1–2 suolasitruunaa hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Ohje:
- Pese kasvikset ja kuori tarvittaessa. Leikkaa porkkanat ja palsternakat pitkittäin lohkoiksi. Poista puiseva osa (2–3 cm) parsojen tyvestä. Kääntele kasviksiin öljy, mausta suolalla.
- Paahda kasvikset paistinpannulla, uunissa tai grillissä napakalla lämmöllä siten, että ne saavat väriä mutta säilyttävät purutuntuman.
- Sekoita dippiainekset kulhossa, anna tekeytyä hetki ja tarkista maku. Tarjoile paahdettujen kasvisten kanssa.
Poimi varmasti:
Roseeviinien marjainen aromikkuus ja hento tanniinisuus tekevät niistä todellisia moniottelijoita kesäruokien kylkeen. Varma valinta eväsretkelle ja noutopöytään.