Lobster Roll eli hummerihodari

10.8.2023 - Kategoriat: Ruokareseptit
Lobster Roll eli hummerihodari on tyylikäs herkku

Lobster Roll eli hummerihodari on tyylikäs herkku

Lobster Roll eli hummerihodari on herkullinen jenkkiklassikko, joka valmistuu nopeasti pakastehummereista. Voit käyttää hummerin lisäksi myös katkarapuja tai jokiravunpyrstöjä. Lisukkeena nautitaan perinteisesti chipsejä.

4:lle

Täyte:

1-2 kpl pakastehummeria
150 g katkarapuja tai jokiravunpyrstöjä jos käytät yhden hummerin
3 rkl majoneesia
1,5 varsisellerin varsi, hienonnettuna
2 tl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl rakuunaa hienonnettuna
ripaus cayennepippuria
0,5 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
nokare pehmeää/sulaa voita

Lisäksi:

4 hot dog -sämpylää (voit tehdä myös itse)

Ohje:

  1. Sulata hummeri ohjeen mukaan. Irrota sakset ja halkaise hummeri kahtia pituussuunnassa.
  2. Riko hummerin sakset esim. keittiösaksilla tai veitsellä. Irrota lihat.
  3. Irrota pyrstöliha halkaistusta hummerista ja poista suoli. Saksien ja pyrstön lisäksi hummerista voi löytyä lihaa muistakin osista.
  4. Paloittele hummerinliha, silppua selleri, ruohosipuli ja rakuuna.
  5. Jos käytät lisäksi katkarapuja tai ravunpyrstöjä, valuta ja purista niistä kevyesti nestettä pois.
  6. Sekoita hummerinliha (ja ravut) kulhossa majoneesin, sitruunamehun, sellerisilpun, 1 tl ruohosipulisilpun, rakuunasilpun ja cayennepippurin kera.
  7. Halkaise hodarisämpylät ja laita sämpylät leikkuusivu alaspäin paahtumaan kuumennetulle paistinpannulle. Voitele samalla sämpylän ulkopintaa voilla. Paahda hetki ja poista sitten pannulta.
  8. Lisää täyte sämpylän päälle ja ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.
Poimi varmasti:

Juomiksi äyriäisille sopivat etenkin vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit. Niissä on merellisten herkkujen seuraan sopivaa raikkautta, aromikkuutta ja ryhdikästä rakennetta. Myös kuiva kuohuviini toimii hyvin äyriäisten parina.