Herkulliset peltiburgerit

25.10.2022 - Kategoriat: Ruokareseptit
burgerit

Peltiburgerit on rento ja herkullinen tarjottava isommallekin seurueelle.

6 hengelle / Helppo

Resepti: Mari Moilanen

Ainekset

1 usean sämpylän nyhtöleipä / sisarussämpylät

Jauhelihatäyte:
650 g jauhelihaa
1 keltasipuli
nokare voita
3 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl Worcestershire-kastiketta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl sipulijauhetta
½ tl chilihiutaleita

BBQ-sipuli:
2 keltasipulia
nokare voita
1 dl viski- tai hickorybbq-kastiketta
ripaus suolaa

Savupaprikamajoneesi:
1 dl majoneesia
2 rkl kurkkurelissiä
1 tl savupaprikaa
1 tl hunajaa
2 rkl ketsuppia
1 rkl Dijon-sinappia
¼ tl suolaa

Lisäksi:
250 g vahvaa juustoraastetta (esim. iäkäs cheddar)
1 muna
2 rkl seesaminsiemeniä

Ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Freesaa sipuleita voissa, kunnes ne pehmenevät. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta.
  2. Leikkaa BBQ-sipulia varten kaksi keltasipulia ohuiksi siivuiksi. Käristä niitä pannulla voissa, kunnes sipulit kypsyvät ja hieman ruskistuvat. Lisää BBQ-kastike ja mausta sipulit suolaripauksella.
  3. Sekoita majoneesin ainekset. Leikkaa leipä kokonaisena levynä kahteen osaan. Laita puolikkaat uunipellille 200 asteiseen uuniin ja anna rapeutua muutaman minuutin ajan.
  4. Levitä leipäpuoliskoille majoneesikastike. Levitä pohjapuoliskolle puolet juustoraasteesta. Lisää jauhelihaseos juustoraasteen päälle. Levitä jauhelihan päälle BBQ-sipulit ja viimeisenä loput juustoraasteesta.  Paina leivän toinen puoli kanneksi päälle.
  5. Sekoita kananmunan rakenne rikki ja voitele leivän pinta munalla. Ripota pinnalle seesaminsiemeniä ja paista 10 minuutin ajan 200 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa. Tarjoa heti.

Vinkkejä:

Sisarussämpylät on leivottu uunipellille vieri viereen, jolloin niistä tulee ns. sisaruksia. Voit leipoa sisarussämpylät oman suosikkisämpyläreseptin mukaan.

Jos leipominen ei innosta tai aika ei riitä löytyy nyhtöleipiä valmiina esimerkiksi Putaan Pullan Mehevät Nyhtöpalat

Voit myös…

Lisätä leipien väliin jalapenosiivuja, kuutioitua tomaattia tai suolakurkkusiivuja.
Käyttää jauhelihan sijaan nyhtölihaa (possua, nautaa, poroa tai riistalihaa) tai vaikkapa Nyhtökauraa.
Korvata karamellisoidun sipulin pikkelöidyllä punasipulilla.
Maustaa majoneesin haluamillasi aineksilla, mm. sriracha- ja valkosipulimajoneesi toimivat hyvin.

Apothic Inferno

Wine with a Whiskey Soul

Pehmeä ja täyteläinen viskitynnyreissä kypsytetty jenkkiviini on nappivalinta burgereiden seuraan.

Apothic Infernon ainutlaatuinen asenne ja makuprofiili tarjoavat viininystäville täysin uudenlaisen kokemuksen, joka on syntynyt 60 päivän kypsymisen seurauksena tammisessa Bourbon-viskitynnyrissä. Tammiset viskitynnyrit on ensin kasattu, tuettu teräsvöillä, poltettu karrelle ja niitä on käytetty useita vuosia Bourbon-viskin valmistamiseen ennen kuin tämä seitsemästä eri kalifornialaisesta laaturypälelajikkeesta luotu viini on laskettu tynnyriin kypsymään.

Mehevä ja suuntäyttävä maku alkaa täyteläisellä tummien marjojen ja kuivattujen hedelmien maulla, jonka ryhdittävät Bourbon-tynnyreistä peräisin oleva tuntuvan tammisuuden tuoma mausteisuus sekä pehmeät tanniinit, jotka antavat viinille pitkän ja puhtaan viskivivahteisen loppumaun, josta Inferno tunnetaan, muistetaan ja josta sitä rakastetaan.

Alkon verkkokauppa painike

Aihealueet: