Tapaskranssi

29.11.2022 - Kategoriat: Ruokareseptit
Tapaskranssi tuo uutta twistiä klassiselle tapastarjoilulle ja se on helppo toteuttaa. Asettele tapakset kauniille tarjoiluastialle kranssin muotoon ja nosta komeus tarjolle. Pienet suolaiset suupalat, tapakset, nautitaan alkupalana ennen ruokailua tai ne voivat olla illanistujaisten rento tarjottava viinin kyytipoikana.

Espanjalainen tapas on herkullinen ruokahalun herättäjä

Tapaskranssi tuo uutta twistiä klassiselle tapastarjoilulle ja se on helppo toteuttaa. Asettele tapakset kauniille tarjoiluastialle kranssin muotoon ja nosta komeus tarjolle.

Pienet suolaiset suupalat, tapakset, nautitaan alkupalana ennen ruokailua tai ne voivat olla illanistujaisten rento tarjottava viinin kyytipoikana.

6 hengelle / Helppo

Resepti: Mari Moilanen

Ainekset

100 g Serranokinkkua
100 g Iberian-kinkkua
100 g Cotto-keittokinkkua
2–3 Buffalo mozzarellaa
1 granaattiomena
2 persimonia
4 viikunaa
50 g retiisejä
50 g saksanpähkinöitä
1 rasia rucolanversoja
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Ohje:

  1. Revi Buffalo mozzarella reiluiksi paloiksi. Lohko granaattiomena kauniiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi persimonit. Lohko viikunat ja puolita retiisit. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes niistä nousee aromikas tuoksu. Leikkaa pähkinät karkeaksi rouheeksi.
  2. Levitä laakealle tarjoiluvadille versoja kranssin muotoon. Säästä versoja myös kranssin päälle.
  3. Kokoa versojen päälle muut kranssiainekset. Muotoile kinkuista kauniita ruusukkeita ja kokoa kaikki ainekset kauniisti pyöreän kranssin muotoon. Koristele tapaskranssi versoilla ja rouhi päälle mustapippuria.

Vinkki: voit koota tapaskranssin haluamistasi leikkeleistä. Myös salamit ja muut makkarat sekä ohuet ilmakuivatut prosciutto, poro tai härkä sopivat kranssiin.

Montecillo Crianza

Klassikkoviini Riojasta

Montecillo Crianza on aito klassinen Rioja -viini, jonka lämminhenkinen tuoksu on tammikypsytyksen sävyttämä. Siinä on tammisuutta ja reilusti vaniljaisen makeaa mausteisuutta sekä kuivattujen hedelmien piirteitä.  Hieman kehittyneessä viinissä on myös maanläheisiä ja paahteisia piirteitä. Pehmeä ja tasapainoinen viini on helposti lähestyttävä ja varma valinta useaan tilanteeseen.

Viiniä on kypsytetty käsintehdyissä amerikkalaisissa tammitynnyreissä noin 18 kuukautta ja pullossa vielä 6 kuukautta.

⭐⭐⭐ ”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti

Alkon verkkokauppa painike
Aihealueet: