Gratien & Meyer Crémant de Loire Brut
Perinteisellä pullokäymismenetelmällä, méthode traditionelle, valmistettu crémant on kevyt, eloisa ja tasapainoinen kuohuviini Loiren laaksosta.
Tuoksu on vivahteikas, hedelmäinen, tyylikkään omenainen, hennon paahteinen, pähkinäinen ja makean mausteinen. Kuiva maku toistaa tarkasti tuoksun vivahteet. Viinissä on lisäksi sitruksisuutta, mineraalisuutta, päärynääisyyttä, persikkaisuutta ja aprikoosisuutta. Pehmeät kuplat tuovat makuun eloa.
⭐⭐⭐⭐”Harmoninen, laadultaan erinomainen” -Viinilehti
Rypäleet: Chenin Blanc, Chardonnay, Pinot Noir
Käyttösuositus: Erinomainen aperitiivi ja vaaleiden kala- sekä äyriäisruokien seuralainen.
Gratien & Meyer
Crémant de Loire Cuvée Rosé Brut
Perinteisellä pullokäymismenetelmällä, méthode traditionelle, valmistettu crémant on raikas, viinimäinen ja gastronominen roseekuohuviini Loiren laaksosta.
Hennossa ja puhdaspiirteisessä tuoksussa on häivähdys punaherukkaa, kirsikkaa ja punaista omenaa. Maku on kuiva, mutta kypsän marjainen. Tuoksun aromien lisäksi makua sävyttävät yrttiset, hieman metsäiset ja hennon paahteiset aromit. Pienet kuplat tuovat makuun ryhtiä sitruksisen hapokkuuden kera.
⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti
Rypäleet: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Käyttösuositus: Runsaat, paistetut tai grillatut punalihaisesta kalasta valmistetut herkut. Täyteläiset salaatit ja pastat. Mainio valinta aperitiiviksi.
Kellarimestari Florence Haynes
Viinien ainutlaatuisuus syntyy maaperästä
Kuplien ystävät tietävät, että crémant tarkoittaa erityisen laadukkaita kuplia mukavan huokeaan hintaan
Crémant tarkoittaa kuohuviiniä, joka on tehty Ranskassa samalla menetelmällä kuin samppanjat, toinen pullokäyminen mukaan luettuna. Kuten samppanjoilla, myös crémanteilla on herkullisen paahteinen ja keksimäinen makumaailma. Crémanteja tehdään kahdeksalla eri alueella, joista tärkeimmät ovat Loire, Bordeaux ja Alsace. Laatuluokituksen säännökset ovat lähes yhtä tarkkoja kuin samppanjalla.
Loiren alue tunnetaan viineistään, joilla on luonnollinen taipumus pirskahtelevuuteen ja selkeästi omintakeiseen makumaailmaan. Englannista alkava kalkkikivimaa kulkee Samppanjan, Loiren laakson ja lopulta Burgundin viinitarhojen läpi. Kimmeridgian harjanteena tunnetulla alueella sijaitsevat parhaat viinitarhat. Kukkulasta toiselle vaihteleva maaperä on kalkkikiveä ”tuffeau”, joka on erittäin ravinnepitoista ja sisältää iäisyyden vanhoja simpukoiden fossiileja. Toisen pullokäymisen aikana Crémant de Loire saa viimeisen silauksen viinikellareiden tuffikalkkikiviseinien suojassa ja viineistä tulee moniulotteisia ja silkkisiä.
Pitkät perinteet kuohuviinien valmistuksessa
Gratien & Meyer on valmistanut crémanteja intohimolla, tarkkuudella ja ainutlaatuisella asiantuntemuksella jo yli 150 vuoden ajan. Viinit ilmentävät Loiren laakson romanttista vetovoimaa ja idyllistä elämäntapaa.
Antaudu ranskalaisen eleganssin hurmaan!
Kun Alfred Gratienin 1864 perustama viinitalo otti kumppanikseen alsacelaisen viinintekijän Jean-Albert Meyerin, nämä kaksi viinitaloa lähtivät hienoon kasvuun. Myöhemmin Alfred Gratien perusti myös nimeään kantavan samppanjatalo Champagne Alfred Gratienin Épernayhin.
Ainutlaatuinen tyyli & jäljittelemätön makuelämys
Gratien & Meyer toistaa Épernayn sampanjatalon perinteistä valmistusmenetelmää. Gratien & Meyer crémantteja ylistetäänkin ainutlaatuisesta tyylistä ja ylivertaisesta suutuntumasta. Rypälelajikkeet ovat perinteisiä kuten Chardonnay, Pinot Noir, Chenin tai Cabernet Franc.