Sahramiorzotto ja paistettu kananrinta mehevän ripasson parina

10.10.2025 - Kategoriat: Ruokareseptit

Kultaista orzottoa ja mehevää kananrintaa – lasissa Casalforte Ripasso

Sahramilla maustettu orzotto on kuin kevätauringon sävy lautasella – pehmeän täyteläinen, aromaattinen ja kauniin kullankeltainen. Kun sen seuraksi paistaa pinnalta rapean ja sisältä mehevän kananrinnan, syntyy ateria, jossa yhdistyvät italialainen lämpö ja arjen helppo ylellisyys – Täydellinen arki-illan piristys tai viikonlopun hienostunut herkku.

Tämän ruoan rinnalle sopii täydellisesti Casalforte Valpolicella Ripasso, italialainen punaviini, joka tunnetaan hedelmäisyydestään ja samettisesta mausteisuudestaan. Ripasson mausteinen ja marjaisa luonne sopii upeasti kanan miedon maun ja sahramin aromaattisuuden rinnalle. Viinin pehmeä suutuntuma ja paahteinen jälkimaku tuovat annokseen lämpöä ja syvyyttä – täydellinen yhdistelmä italialaista eleganssia ja kotikeittiön rentoutta.

Sahramiorzotto ja paistettu kananrinta

4 annosta | 45 min
Resepti: Taina Salovaara

Ainekset

Sahramiorzotto:
5 dl kuumaa kanalientä
2 salottisipulia
1 valkosipulikynsi
2 rkl oliiviöljyä
3 dl orzo-pastaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
½ g sahramia
50 g parmesaania
1 rkl voita
suolaa, mustapippuria

Kana:
4 broilerin rintafileetä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
salvianlehtiä
suolaa, mustapippuria

Ohje

  • Valmistele raaka-aineet:
    Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

  • Kiehauta liemi ja valmistele ainekset:
    Kiehauta kanaliemi. Hienonna sipulit ja raasta parmesaani valmiiksi.

  • Paista kana:
    Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Lisää muutama salvianlehti ja paista fileet molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Nosta ne foliopakettiin lepäämään.

  • Valmista sahramiorzotto:
    Pyyhkäise pannu kevyesti. Lisää 2 rkl öljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää orzo-pasta ja sekoittele muutama minuutti. Kaada pannulle valkoviini ja anna sen kiehahtaa. Lisää sitten puolet kuumasta kanaliemestä ja anna pastan kypsyä miedolla lämmöllä. Lisää loppu liemi vähitellen, kun neste haihtuu.
    Sekoita sahrami pieneen tilkkaan lientä ja lisää se pastan joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa. Lopuksi lisää parmesaani ja voi. Mausta suolalla ja reilusti mustapippurilla.

  • Viimeistele ja tarjoa:
    Viipaloi broilerinfileet ja jaa orzotto kuumille lautasille. Asettele broileriviipaleet päälle ja halutessasi koristele öljyssä rapeiksi paistetuilla salvianlehdillä.