
Sieni-pinaattilasagne ja italialainen luomuviini Rossofuoco Barbera d’Asti
Syksyn lempein lasagne saa seurakseen luomu-Barberan Piemontesta
Sieni-pinaattilasagne on herkullinen liitto syksyn maanläheisiä makuja ja italialaista tunnelmaa.
Paistetut sienet, tuore pinaatti ja ohuiksi viipaloitu kesäkurpitsa kietoutuvat juustoiseen kastikkeeseen, josta syntyy samettinen ja täyteläinen, mutta silti raikas kasvisruoka.
Lasillinen Rossofuoco Barbera d’Asti Biologicoa, luomusertifioitua punaviiniä Piemontesta, täydentää annoksen hienostuneesti.
Viinin raikkaus, marjainen syvyys ja kevyt mausteisuus tuovat lasagneen uutta ulottuvuutta – ja tekevät yksinkertaisesta ruoasta hetkessä juhlan, ilman turhaa hienostelua.
Sieni-pinaattilasagne
6 annosta | 80 min
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
1 pieni kesäkurpitsa
2 sipulia
250 g tuoreita sieniä (esim. tatteja tai ruskeita herkkusieniä)
1 tl timjamia
200 g babypinaattia
10 basilikanlehteä
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
n. 6 lasagnelevyä
Kastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
200 g juustoraastetta (parmesaania tai emmentalia)
suolaa
muskottipähkinää tai mustapippuria
Lisäksi: Tuoretta basilikaa
Ohje
- Tee juustokastike:
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta seos. Kaada joukkoon maito ja sekoita, kunnes kastike sakenee.
Lisää juustoraaste ja mausta suolalla sekä ripauksella muskottia tai mustapippuria. - Valmista sieniseos:
Hienonna sipulit ja sienet. Kuullota puolet sipuleista ja sienet öljyssä, kunnes neste haihtuu. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. - Tee pinaattiseos:
Kuullota loput sipulit pinaatin kanssa öljyssä, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja silputulla basilikalla. - Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.
- Kokoa lasagne:
Levitä vuoan pohjalle ohut kerros kastiketta. Lisää lasagnelevyjä ja sieniseos. Peitä kesäkurpitsaviipaleilla ja kastikkeella.
Lisää uusi kerros lasagnelevyjä, pinaattiseos, kesäkurpitsaa ja loput kastikkeesta.
Viimeistele basilikanlehdillä ja sipaise pintaan tilkka öljyä. - Kypsennä:
Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.