Rapea kukkakaali-pinjansiemenpasta

30.8.2024 - Kategoriat: Reseptit, Ruokareseptit

Täydellinen arjen herkku

Yksinkertaisista raaka-aineista loihdittu rapea kukkakaali-pinjansiemenpasta on todellinen arjen sankari – se valmistuu nopeasti ja maistuu taivaalliselta.

Kukkakaali tuo annokseen mukavaa rakennetta ja ruokaisuutta, kun taas paahdetut pinjansiemenet lisäävät makuun herkullisen pähkinäisen vivahteen.

Sitruunankuoriraaste tasapainottaa pastan makua ja tuo siihen rakkaan vivahteen

Rapea kukkakaali-pinjansiemenpasta

4 annosta

Ainekset

4 annosta
250 g spagettia
75 g pinjansiemeniä
1 (600 g) kukkakaali
½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulikynttä
1 chilin palko
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa, mustapippuria
100 g raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa

Ohje:

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Paahtaminen tuo esiin pinjansiementen luonnollisen pähkinäisen maun. Siirrä paahdetut siemenet sivuun odottamaan.
  2. Rouhi kukkakaali karkeaksi silpuksi veitsellä hakkaamalla tai käytä hienontamiseen monitoimikonetta.
  3. Hienonna valkosipuli, viipaloi chili. Raasta sitruunasta uloin kuori.
  4. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Kaada kukkakaalirouhe pannulle ja paista hyvällä lämmöllä, kunnes kaali saa vähän väriä. Lisää valkosipuli, chili, sitruunankuori ja oregano. Jatka paistamista vielä hetki koko ajan sekoitellen.
  5. Mausta kukkakaaliseos suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja pinjansiemenet.
  6. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi, valuta hyvin ja sekoita joukkoon kukkakaaliseos. Jaa ruoka lautasille ja viimeistele annokset tuoreella basilikalla.