Aperol – Aurinkoisten terassien suosikkijuoma
Aperol Aperitivo – Kesältä maistuvan, oranssinpunaisen suosikkijuoman historia juontaa juurensa vuoteen 1919 ja kuvankauniiseen Padovan kaupunkiin koillis-Italiassa, missä isältään tuotannon perineet Luigi ja Silvio Barbieri kehittivät tämän ainutlaatuisen aperitiivikatkeron. Tyylikkään aperitiiviklassikoksi nousseen juoman kehittämiseen veljeksiltä kului peräti seitsemän kokeilujen ja kovan työntäytteistä vuotta. Aperolin katkeranmakea mutta raikas maku ja kirkkaan oranssi väri on saatu aikaan reseptillä, joka sisältää muun muassa appelsiinia, raparperia ja yrttejä.
Aperolin ainutlaatuisen maun ja italialaisen aperitiivikulttuurin kohtaamisesta tuli menestys, joka valtasi kertaheitolla saapasmaan terassit ja italialaisten sydämet pohjoisesta etelään.
Aperol – Suomen suosituin aperitiivi
Todellinen maailmanvalloitus alkoi vuonna 2002 kun Aperolin katkeramman makuisen sisaren nimeä kantava Gruppo Campari osti Aperolin tuotemerkin. Tämän jälkeen oranssi aalto matkasi kohti pohjoista. Alpeilla Aperol Spritzistä tuli nopeasti aprés ski-suosikkijuoma ja pian suosio levisi keski-Euroopan kaupunkien terasseille ja parhaiden ravintoloiden aperitiivilistoille. Eipä ihme, että se sai lämpimän vastaanoton saapuessaan Suomeen vuonna 2012. Tänä päivänä suomessa myydään jo noin kaksi miljoonaa Aperol Spritziä vuosittain. Harvassa ovat terassit, missä ei näe auringon kanssa kilpaa hohtavia, oransseja Aperol Spritzejä kesäiltaa viettävien juhlijoiden.
Aperol Spritz
Aperol Spritz tuo mukanaan aitoa italialaista tunnelmaa
Aperol Spritz on rakastettu aperitiivi, joka tuo mukanaan aitoa italialaista tunnelmaa. Kesältä maistuvan, oranssinpunaisen aperitiiviklassikon valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain kolme ainesosaa: Aperolia, kuohuviiniä ja soodavettä.
6 cl Aperol
9 cl kuivaa proseccoa
esim. Piccini Prosecco Extra Dry
3 cl soodavettä
Jäitä
Appelsiinisiivu koristeeksi
Ohje:
Kaada prosecco (tai jokin muu kuiva kuohuviini) suureen lasiin.
Lisää Aperol, soodavesi ja runsaasti jäitä.
Sekoita hellästi lusikalla (kerta riittää).
Aseta puolikas appelsiinisiivu jäiden sekaan koristeeksi.
Kesältä maistuvan, oranssinpunaisen suosikkijuoman resepti muuntuu myös herkulliseksi booliksi.