Valkoinen pizza Surf and Turf

23.7.2024 - Kategoriat: Reseptit, Ruokareseptit

Surf and Turf – täydellinen makupari

Surf and Turf -pizzan idea perustuu klassiseen ”surf and turf” -konseptiin, jossa yhdistetään mereneläviä ja lihaa. Yhdistelmä yleistyi Yhdysvalloista erityisesti 1960-luvulla. Konseptin tarkoituksena on tarjota parasta molemmista maailmoista: herkullisia ja ylellisiä makuja sekä merestä että maalta.

Valkoinen Surf and Turf -pizza tarjoaa tasapainon suolaisten, mausteisten ja makeiden makujen välillä. Tässä reseptissä makeutta tuo hunajameloni, joka täydentää suolaisia ja mausteisia täytteitä, kuten nduja-salamitahnaa ja parmesaania. Merellisen vivahteen pizzaan tuo jättikatkaravunpyrstöt.

Käyttämällä vehnätortilloja pizzapohjana, surf and turf -pizzan valmistusaika lyhenee huomattavasti.

Mielenkiintoinen ja herkullinen variaatio perinteisestä pizzasta on valkoinen pizza (pizza bianca / white pizza), joka valmistetaan ilman tomaattikastiketta.

Valkoinen pizza Surf and Turf

4 annosta

Ainekset

4 vehnätortillaa (medium koko)
150 g ranskankermaa
1 dl raastettua parmesaania
1 valkosipulinkynsi
1 tl oreganoa
¼ tl suolaa
8–12 kypsää jättikatkaravunpyrstöä (pakaste)
3 rkl njuda-salamitahnaa
1 pallo (125 g) mozzarellaa
pala hunajamelonia
mustapippuria myllystä
rucolaa

Ohje:

  1. Sulata ravunpyrstöt siivilässä. Leikkaa hunajamelonista ohuita viipaleita. Revi mozzarella paloiksi.
  2. Säädä uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Levitä tortillat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  3. Mausta ranskankerma parmesaanilla, raastetulla valkosipulilla, oreganolla ja suolalla.
  4. Levitä seos pohjien päälle. Lusikoi salmitahnaa sinne tänne pizzojen pinnalle. Lisää ravunpyrstöt.
  5. Paista pizzoja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  6. Lisää kuumien pizzojen pinnalle revittyä mozzarellaa ja hunajamelonisiivut.
  7. Pyöräytä mausteeksi mustapippuria ja viimeistele pizzat rucolalla.