Valkoinen pizza Surf and Turf
Surf and Turf – täydellinen makupari
Surf and Turf -pizzan idea perustuu klassiseen ”surf and turf” -konseptiin, jossa yhdistetään mereneläviä ja lihaa. Yhdistelmä yleistyi Yhdysvalloista erityisesti 1960-luvulla. Konseptin tarkoituksena on tarjota parasta molemmista maailmoista: herkullisia ja ylellisiä makuja sekä merestä että maalta.
Valkoinen Surf and Turf -pizza tarjoaa tasapainon suolaisten, mausteisten ja makeiden makujen välillä. Tässä reseptissä makeutta tuo hunajameloni, joka täydentää suolaisia ja mausteisia täytteitä, kuten nduja-salamitahnaa ja parmesaania. Merellisen vivahteen pizzaan tuo jättikatkaravunpyrstöt.
Käyttämällä vehnätortilloja pizzapohjana, surf and turf -pizzan valmistusaika lyhenee huomattavasti.
Mielenkiintoinen ja herkullinen variaatio perinteisestä pizzasta on valkoinen pizza (pizza bianca / white pizza), joka valmistetaan ilman tomaattikastiketta.
Valkoinen pizza Surf and Turf
4 annosta
Ainekset
4 vehnätortillaa (medium koko)
150 g ranskankermaa
1 dl raastettua parmesaania
1 valkosipulinkynsi
1 tl oreganoa
¼ tl suolaa
8–12 kypsää jättikatkaravunpyrstöä (pakaste)
3 rkl njuda-salamitahnaa
1 pallo (125 g) mozzarellaa
pala hunajamelonia
mustapippuria myllystä
rucolaa
Ohje:
- Sulata ravunpyrstöt siivilässä. Leikkaa hunajamelonista ohuita viipaleita. Revi mozzarella paloiksi.
- Säädä uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Levitä tortillat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
- Mausta ranskankerma parmesaanilla, raastetulla valkosipulilla, oreganolla ja suolalla.
- Levitä seos pohjien päälle. Lusikoi salmitahnaa sinne tänne pizzojen pinnalle. Lisää ravunpyrstöt.
- Paista pizzoja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Lisää kuumien pizzojen pinnalle revittyä mozzarellaa ja hunajamelonisiivut.
- Pyöräytä mausteeksi mustapippuria ja viimeistele pizzat rucolalla.