Apothic Red tuo Kalifornian pehmeää lämpöä syksyyn

8.10.2019 - Kategoriat: Ajankohtaista, Tuottajista

Kalifornian auringon alla kypsyy yksi maailman suurimmista viinisadoista. Alueen punaisista rypäleistä on loihdittu todellinen punainen lempeä jättiläinen, Apothic Red. Tämä punaviini on huikea esimerkki eri rypäleiden taidokkaasta yhdistämisestä. Löydätkö Zinfandelin vahvuuden ja mausteisuuden, Merlotin pehmeyden, Syrahin lempeän marjaisuuden ja Cabernet Sauvignon tuoman rapsakkuuden? Nämä neljä rypälettä muodostavat yhdessä täyteläisen, pehmeän hilloisen kokonaisuuden, jossa on säväys vaniljaa ja mokkaa.

Apothic Red on Winemaker’s blend eli viinintekijä Debbie Juergensonin taidonnäyte. Tämä viinitär luo toinen toistaan yllättävämpiä ja toimivampia yhdistelmiä, joihin on helppo rakastua. Debbie ei pelkää luovuutta, vaan luottaa rohkeasti vaistoonsa ja visioonsa viinintekijänä. Hänen asenteensa ja rohkeutensa ovatkin siivittäneet Apothicit monien fanittamiksi viineiksi. Siitä on osoituksena tämä Apothic-viinien voittokulun muutama vuosi sitten aloittanut Red ja monet sen jälkeen päivänvalon nähneet uniikit viinit.

Apothic-viinisarjan inspiraattorina on toiminut ‘Apotheca’, salainen paikka, jossa kaikkein halutuimpia ja arvokkaimpia viinejä varastoitiin ja blendatiin 1300-luvulla Euroopassa. Debbie yhdistelee ennakkoluulottomasti uuden ja vanhan viinimaailman tyylejä. Hän luo sekoitukset käsityönä kunnioittaen jokaisen vuosikerran omaa luonnetta ja rypäleiden ominaispiirteitä. Rypäleet kypsyvät Kalifornian välimerellisessä ilmastossa pitkään ja täysin kypsiksi. Runsas auringonpaiste ja mitä parhaimmat kasvuolosuhteet mahdollistavat ensiluokkaiset rypäleet. Apothic-viinien tuottajat huolehtivat rypäleiden keräämisestä juuri oikeaan aikaan optimaalisen maun, värin ja laadun varmistamiseksi. Ja tämän kaiken kyllä aistii lopputuloksesta, pullotetusta lämpimästä täyteläisyydestä.

Apothic Red

Apothic Redin tuoksu on marjaisa ja siinä on tummia hedelmiä kuten luumua ja kirsikkaa. Väri on kauniin tummanpuhuva. Kokonaisuus on mielenkiintoinen ja moniulotteinen, mutta ei kuitenkaan monimutkainen vaan helposti lähestyttävä. Tämä mausteinen, marjaisa, lempeä ja raikas viini sopii moneen suuhun. Keskitanniininen ja mukavan makea Apothic Red on luottovalinta ruokapöytään silloinkin, jos et ole varma vieraiden punaviinimausta, sillä makeuden tuoma hilloisuus uppoaa myös ei-tanniinisten viinien ystäville. Sopiva hapokkuus kuitenkin napakoittaa kokonaisuuden tasapainoiseksi.

Apothic Red sopii loistavasti mehevien ja mausteisten liharuokien pariksi. Se on omiaan myös syksyiseen nautiskeluun vaikkapa pehmeiden juustojen äärellä. Nosta viini hetkeksi kylmään ja juustot toviksi huoneenlämpöön, sytytä kynttilät ja laita lempimusiikkisi soimaan – on aika nauttia Kalifornian runsaan auringon alla kypsyneiden viinirypäleiden hurmaavasta sekoituksesta! Viinintekijä-Debbie on sanonut, että haluaa kertoa jokaisella viinillään tarinan. Millaisen tarinan sinä maistat?

Rypäleet: Zinfandel, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon