Viinisuositus.fi
  • Viinit
    • Punaviinit
    • Valkoviinit
    • Roseeviinit
    • Kuohuviinit
    • Samppanjat
  • Oluet
  • Muut juomat
    • No & Low
    • Liköörit
  • Ruoka & Drinkki reseptit
    • Ruokareseptit
    • Jälkiruoat
    • Leivonta
    • Cocktail & Mocktail
  • Artikkelit
    • Ajankohtaista
    • Rypäleistä
    • Tuottajista
  • Virtuaalisommelier
  • Keitä me olemme
  • Search
  • Menu Menu
Osta omasi Alkosta

Piccini Mario Primo hanapakkaus

Ihanan mausteinen punaviini Toscanasta – pienessä kätevässä 1,5l hanapakkauksessa

Mario Primo on mausteinen, keskitäyteläinen ja -tanniininen punaviini, jonka maku on kypsän herukkainen, boysenmarjainen ja hennon tummasuklainen. Monikäyttöinen viini sopii vaalean lihan ja kasvisten kumppaniksi ja toimii erinomaisesti pizzan ja pastan parina. Moneen makuun sopivana Mario Primo on myös oiva valinta noutopöydän viiniksi.

Mario Primo Toscana IGT on nykyaikainen, klassinen ja moderni viini, jonka valmistusmenetelmä ja tarina juontaa juurensa 1930-luvun Toscanaan. Lähes 100 vuotta sitten tällaista viiniä teki Mario Piccini ns. Primo (suom. ensimmäinen) eli Piccini-perheen toinen sukupolvi. Alueen viininvalmistuksen pitkiä perinteitä kunnioittaen Sangiovese ja Merlot rypäleet käytetään toisistaan erillään luonnollisten hiivojen kanssa. Viinin maseraatio kestää neljän päivän ajan 30 asteen lämpötilassa, ja sen jälkeen viinin malolaktinen käyminen yleensä syksyn sadonkorjuun jälkeen joulukuussa. Kypsytys tapahtuu sementtisäiliöissä viiden kuukauden ajan. Mario Primo on tyyliltään erityisen raikas ja hedelmäinen, ja sen voi hyvin nauttia myös viilennettynä noin kymmeneen asteeseen.

Hanapakkauksen ulkoasun muotoilussa näkyy 1920- ja 30-lukujen italialaisten mainosjulisteiden tyyli.

Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882. Angiolo Piccini perusti pienen, vain seitsemän hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään. Piccinin perheen johtotähtenä on edelleen Angiolon motto:

”Kyse ei ole siitä, kuinka paljon tekee, vaan siitä, kuinka paljon intohimoa on tekemisessä”. Tätä ideologiaa noudattaa jo Angiolon perheen neljäs sukupolvi.

Toscanan pääviinialueilla viinitalo on kasvanut 400 hehtaarin kokoiseksi ja käsittää viisi erillistä tilaa; Castellina in Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi siihen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa sekä Torre Mora Sisiliassa.

Lue lisää yrityksestä
Share this entry
  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Share on Pinterest
  • Share on LinkedIn
  • Share by Mail
Aihealueet: hanaviiniItalialaatikkoviiniPiccini Mario PrimoPunaviini

Seuraa meitä

  • Instagramissa
  • Facebookissa

Viinisuositus.fi

  • Viinit
  • Muut juomat
  • Ruoka & Drinkki reseptit
  • Artikkelit
  • Virtuaalisommelier
  • Keitä me olemme
  • Tietosuojaseloste
  • Evästeseloste

Beverage Partners Finland Oy

www.bpf-finland.fi

© Copyright - Viinisuositus.fi - Enfold WordPress Theme by Kriesi
Gratien & Meyer Cremant de LoireYvon Mau Saint-Émilion Scroll to top

Tilaa Viinisuosituksen uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaamalla ja pysyt kartalla viinimaailman kuumimmista trendeistä, Alkon valikoiman uutuuksista ja tähtituotteista, ravintolamaailman kuulumisia unohtamatta. Saat myös inspiraatiota kotikokkailuun sekä herkullisia etuja ja arvontoja!