Pikkupizzat aasialaisella twistillä: Nopea ja herkullinen resepti
Nopeat pikkupizzat aasialaisella twistillä
Pikkupizzat aasialaisella twistillä valmistuvat nopeasti pakastepizzataikinasta. Pizzapohjan voi toki jokainen valmistaa mieltymystensä mukaan. Passelin peruspohjan ohje löytyy esim. täältä. Jos haluat paneutua perinpohjin aidon napolilaisen pizzataikinan valmistukseen niin lue ohjeet täältä. Voit myös pikkupizzojen sijaan tehdä suurempia pizzoja.
Tuoreen lohen, mozzarellan, ranskankerman ja sitruunan kuoriraasteen liitto on vastustamaton. Aasialaista makumaailmaa pizzoihin tuo wasabi ja thaibasilika.
8 pikkupizzaa
Ainekset
4 palloa (n. 600 g) pakastepizzataikinaa
jauhoja pizzojen muotoiluun
2 dl ranskankermaa
2–3 tl wasabitahnaa
1 sitruunan kuoriraaste
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
600 g tuoretta lohta
1 rs (200 g) minimozzarellaa
kourallinen thaibasilikaa
Tilliöljy:
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 ruukku tilliä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Ohje:
- Mittaa kaikki tilliöljyn ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita paksuhkoksi seokseksi.
- Leikkaa sulatetut pizzapallot puoliksi ja muotoile niistä jauhojen avulla 8 ohutta pientä pizzapohjaa. Nosta pohjat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
- Mausta ranskankerma wasabilla, sitruunan kuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Levitä seos pizzoille. Lisää päälle ohuiksi viipaleiksi leikattu lohi. Paista pizzoja 225–250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Lisää kuumien pizzojen päälle minimozzarellat ja thaibasilikanlehdet. Viimeistele tilliöljyllä.
Tasapainoa makeudella:
Mausteinen ruoka korostaa yleensä viinin karheutta ja tanniinisuutta. Viinin makeus pehmentää yhteentörmäystä, joten valitse mausteiselle ruoalle viini, jossa on mukana ripaus makeutta.
Viinisuositukset:
Frank Chenin Blanc
Hunawihr Pinot Blanc Réserve