
Skagenröra
Skagenröra on kesäherkkujen ja alkupalojen aatelistoa
Kesäherkkujen ja alkupalojen aatelistoon kuuluvat skagen-leivät tehdään nyt jokiravun pyrstöistä. Majoneesin ja crème fraîchen yhdistelmään sekoitetaan sitruunankuorta sekä tilliä rapeine varsineen. Koko komeus viimeistellään kirjolohen mädillä!
Nämä mielettömät leipäset ovat parhaimmillaan Loiren Cremantin kanssa!
5 – 6 annosta / 20 min / Erittäin helppo
Ainekset
400 g kypsiä jokiravun pyrstöjä tilliliemessä
0,5 dl majoneesia
0,5 dl crème fraîchea
3 tillin oksaa
1 sitruunankuori
Tarjoiluun
5 mallasleipäviipaletta
kirjolohenmätiä
tilliä
Ohje:
1. Valuta rapujen liemi talteen ja käytä esim. kastikkeisiin tai kalakeiton liemeen.
2 . Sekoita ravut muiden skagenröran ainesten kanssa ja laita seos tiheään siivilään valumaan. Anna skagenröran valua siivilässä noin 5-10 min tai kunnes se suurin osa juoksevasta nesteestä on valunut pois.
3. Paahda sillä välin mallasleivät rapeiksi.
4. Kokoa leivät lusikoimalla skagenröraa leivän päälle ja viimeistele leipäset mädillä ja tillillä.