Skagenröra

14.9.2021 - Kategoriat: Ruokareseptit

Skagenröra on kesäherkkujen ja alkupalojen aatelistoa

Kesäherkkujen ja alkupalojen aatelistoon kuuluvat skagen-leivät tehdään nyt jokiravun pyrstöistä. Majoneesin ja crème fraîchen yhdistelmään sekoitetaan sitruunankuorta sekä tilliä rapeine varsineen. Koko komeus viimeistellään kirjolohen mädillä!

Nämä mielettömät leipäset ovat parhaimmillaan Loiren Cremantin kanssa!

5 – 6 annosta / 20 min / Erittäin helppo

Ainekset
400 g kypsiä jokiravun pyrstöjä tilliliemessä
0,5 dl majoneesia
0,5 dl crème fraîchea
3 tillin oksaa
1 sitruunankuori

Tarjoiluun
5 mallasleipäviipaletta
kirjolohenmätiä
tilliä

Ohje:

1. Valuta rapujen liemi talteen ja käytä esim. kastikkeisiin tai kalakeiton liemeen.

2 . Sekoita ravut muiden skagenröran ainesten kanssa ja laita seos tiheään siivilään valumaan. Anna skagenröran valua siivilässä noin 5-10 min tai kunnes se suurin osa juoksevasta nesteestä on valunut pois.

3. Paahda sillä välin mallasleivät rapeiksi.

4. Kokoa leivät lusikoimalla skagenröraa leivän päälle ja viimeistele leipäset mädillä ja tillillä.