Vesimeloni-tomaatti-fetasalaatti
Vesimeloni-tomaatti-fetasalaatti toimii maukkaana lounassalaattina sellaisenaan tai raikkaana lisukkeena grilliherkuille
Makean vesimelonin ja paahteisten tomaattien petinä toimii koukuttava ja superhelppo fetakreemi. Pistaaseilla ja mintulla viimeistelty raikas salaattiannos kannattaa tarjoilla marjaisen rosé cremantin kanssa!
2 annosta / 10 min / Erittäin helppo
Resepti: Jaakko Impiö | Tastery Foods
Ainekset
Fetakreemi
150 g fetajuustoa
0,75 dl maitoa
Salaattiin
1/4 vesimeloni
10–12 kirsikkatomaattia
kourallinen pistaasipähkinöitä
minttua
Ohje
- Soseuta feta ja maito sauva- tai tehosekoittimella. Voit halutessasi siivilöidä seoksen, jos haluat siitä erityisen sileää.
- Kaavi vesimelonista palloja melonilusikalla. Voit myös leikata vesimelonin esim. kuutioiksi veitsellä.
- Puolita kirsikkatomaatit ja paahda niistä osa kaasupolttimella tai tulikuumalla paistinpannulla niin, että niiden leikkuupinta tummuu huomattavasti.
- Kokoa salaatti lusikoimalla kreemiä kulhon pohjalle ja asettelemalla
suunnilleen yhtä paljon vesimelonia, raakoja tomaatteja ja paahdettuja tomaatteja. Viimeistele salaatti pistaaseilla ja mintulla!