Pasta alla Norma

14.9.2021 - Kategoriat: Ruokareseptit

Pasta alla Norma eli sisilialainen munakoisopasta

Pasta alla Norma on klassinen sisilialainen pastaresepti, jossa kohtaa tomaattien, munakoisojen ja basilikan aromit. Annos viimeistellään perinteisesti suolatulla ricottalla, joka on normaalista Suomessa myytävästä pehmeästä ricottasta poiketen kovaa ja raastettavaa. Sitä on vaikea löytää, joten tässä reseptissä korvaamme sen pecorinolla!

Rossofuocon Barbera d’Asti viini on oivallinen kumppani pastalle herukkaisine ja kevyen yrttisine aromeineen!

4 annosta
30 min
Helppo

Ainekset

  • 1 munakoiso, kuutioituna
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 10 isoa tomaattia
  • suolaa
  • 0,5 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 2 basilikan oksaa
  • 400 g penneä tai rigatonia
  • 50-60g pecorinoa

Ohje:

1. Raasta tomaatit suureen kattilaan laatikkoraastimella. Voit myös soseuttaa tomaatit teho- tai sauvasekoittimella. Mausta kastike suolalla oliiviöljyllä ja basilikalla. Kypsennä tomaattikastiketta keskilämmöllä, jotta liika vesi haihtuu tomaateista.

2. Kypsennä sitten munakoisot. Suolaa kuutioidut munakoisopalat kauttaaltaan suolalla ja jätä ne talouspaperilla vuoratulle lautaselle ”itkettymään” noin 10 minuutiksi. Kuumenna sillä välin rypsiöljy kattilassa. Sen jälkeen kuivaa ne talouspaperilla ja siirrä sitten kuumaan öljyyn. Jos munakoiso ei ala voimakkaasti poreilemaan osuessaan öljyyn, öljy ei ole vielä tarpeeksi kuuma. Paista munakoisoja öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Siirrä paistetut munakoisot talouspaperilla vuoratulle lautaselle valumaan.

3. Keitä sitten pasta. Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Veden tulee maistua merivedeltä. Keitä penneä 2 min alle pakkauksessa mainitun ajan.

4. Kun pasta on valmis, valuta keitinvesi pois ja siirrä pasta tomaattikastikkeeseen. Raasta hieman pecorinoa kastikkeen sekaan, lisää munakoisot myös kattilaan ja anna kastikkeen hautua matalalla keskilämmöllä vielä noin 2 min.

5. Tarjoile pasta pecorinoraasteen ja basilikan kanssa. Lasiin sopii kaataa Barbera d’Astia!

Rossofuoco Barbera d’Asti Biologico

Vegaaninen luomuviini Piemontesta

Vegaaninen luomubarbera on maukas ja keskitäyteläinen, helposti lähestyttävä viini moneen makuun ja tilanteeseen.

Monikäyttöisyytensä ansiosta se on yksi viinikaapin luottopakeista ja taipuu niin pastalle, pizzalle ja pikkulämpimille kuin vaalealle lihalle ja kasviruoallekin marjaisuutensa sekä keskivahvojen tanniinien ansiosta. Kepeä mausteisuus, yrtit ja tummien kirsikoiden aromit antavat säväystä jälkimakuun.

Tunnistat viinin kauniista etanaetiketistä!

⭐⭐⭐ ”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti

Alkon verkkokauppa painike
Aihealueet: