Viikonlopun brunssi
Kiireetön brunssi viikonloppuaamuna on ihana tapa hemmotella itseään ja läheisiään. Brunssin kruunaa lasillinen kuohuvaa.
Brunssi on aina tekijänsä näköinen ja tarjolle voi laittaa oikeastaan mitä tahansa mieleen tulee ja mitä kaapin kätköistä löytyy.
Meillä oli tällä kertaa brunssipöydässä espanjalaisinspiroitunutta chorizorieskaa, klassista Amerikan-tuliaista Eggs Benedictea, yön yli tekeytynyttä tuorepuuroa sekä jäätelöllä jatkettua smoothieta.
Erityisesti Chorizo-rullien sekä Eggs Benedictin makuun sopii ihanasti espanjalainen luomucava Castellblanc Brut Nature Organic.
Luonnonmukaisesti viljellyn ja täysin ilman sokerilisäystä valmistetun huippu-cavan makumaailmasta löytyy kypsää sitrusta, hyvää hapokuutta, miellyttävää paahteisuutta sekä keltaista kypsää hedelmää.
Chorizorullat
Näitä tarvitset:
- ohuita rullarieskoja (tai rieskoja tai pikkutortilloita)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g chorizoa
- 2 rkl aurinkokuivattua tomaattia
- 1 valkosipulin kynsi
- puskallinen basilikaa
- sriracha-kastiketta
- mustapippuria
Ohje
Kuutioi chorizo sekä aurinkokuivatut tomaatit pieneksi.
Murskaa ja siivuta valkosipuli pieneksi.
Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää chorizo, tomaatit, basilika sekä maun mukaan srirachakastiketta sekä mustapippuria.
Levitä rullarieskan päälle ja rullaa varovasti.
Anna vetäytyä hetki ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.
Eggs Benedict
Näitä tarvitset:
- briossisämpylöitä (esim. laadukkaat hampurilaissämpylät toimivat myös hyvin)
- tuoretta pinaattia
- laadukasta kotimaista pekonia
- 1 uppomuna / syöjä
- hollandaisekastiketta
- sormisuolaa, mustapippuria sekä chilihiutaleita koristeluun
Uppomuna:
- kiehuvaa vettä
- ripaus suolaa
- loraus väkiviinaetikkaa
- 1 kananmuna
Kiehauta vesi ja lorauta joukkoon noin ruokalusikallinen etikkaa sekä ripaus suolaa. Laske lieden lämpöä niin, ettei vesi enää kiehu vaan vain rauhallisesti poreilee. Riko kananmunat yksitellen lasiin ja tee veteen ”kolo” tai ”kierre” lusikan tai vispilän avulla.
Kaadan kananmuna lasista kierteeseen ja kypsennä noin 3,5 minuutin ajan.
Nosta uppomuna varovasti kattilasta talouspaperin päälle.
Hollandaisekastike
- 100 g voita
- 3 luomukananmunan keltuaista
- yhden sitruunan mehu
- sormisuolaa
Sulata voi erillisessä kattilassa tai pannulla miedolla lämmöllä. Kiehauta toisessa kattilassa vesi.
Mittaa kuumuutta kestävään kulhoon 3 kananmunan keltuaista sekä yhden mehukkaan sitruunan mehu.
Raasta halutessasi hyvin pestyn sitruunan kuorta joukkoon.
Nosta kulho vesihauteeseen ja lämmitä rauhallisesti sekoittaen.
Lisää voisula rauhassa valuttaen joukkoon ja sekoita kunnes seos paksuuntuu.
Mausta suolalla maun mukaan.
Valmista leivät:
- Paahda briochit voitilkassa pannulla
- Huuhtele pinaatit
- Paista pekonit rapeiksi pannulla ja imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin
Kokoa leivät asettamalla huuhdellut pinaatit, rapeat pekonit, uppomuna sekä hollandaisekastike briochin päälle.
Castellblanc Organic Cava Brut Nature
Paahteinen ja runsas ”brut nature” luomukuohuviini joka ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria
Maku: Erittäin kuiva, puhdaspiirteinen, tasapainoinen, hapokas, sitruksinen, raparperinen, keltaluumuinen, pähkinäinen, kevyen paahteinen
Käyttösuositus: Maljakuohuviini, aperitiivi, seurusteluun, paistetut tai grillatut kalat täyteläisten kastikkeiden kera.
Maa: DO Cava, Penedès,Espanja
Rypäleet: Macabeo, Chardonnay
LUOMU!