Kevyesti grillissä – lohivartaat ja varhaiskaali-fenkolisalaatti

16.4.2021 - Kategoriat: Reseptit, Ruokareseptit
Lohivartaat ja varhaiskaali-fenkolisalaatti

Kelien ja grillien lämmetessä kaivataan uusia ja raikkaita ideoita!

Suussasulavat ja mehevät lohivartaat kesäkurpitsalla ovat ihanan kesäistä grilliruokaa. Lohivartaiden seuraksi riittää vihertävä varhaiskaali-fenkolisalaatti ja vaikka uudet perunat. Viineissäkin suositaan kesällä kevyempää linjaa. Kevyt ja matala-alkoholinen roséviini on kesäkeittiön raikas suosikkijuoma. Saint Clair Vicar’s Choice roséviinistä voi löytää raparperin, vadelman ja herukan vivahteita, mutta myös yrttisyyttä, joka toimii timjamilla marinoitujen vartaiden parina täydellisesti.

Kesäkurpitsoja ja lohipaloja kannattaa marinoida hetki ennen tikkuihin pujottamista. Näin kesäkurpitsat pehmenevät ja ne on helpompi taitella tikkuihin. Marinadin sitruunamehu mureuttaa, maustaa ja jopa hieman kypsentää lohipaloja. Kesäkurpitsat saa näppärimmin siivuiksi juustohöylällä.

Vinkki! Kokeile myös grillata varhaiskaalia, jos sitä jää yli. Paloittele varhaiskaali lohkoiksi. Sudi lohkot rypsiöljyllä ja grillaa kunnes pinta on paahtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lohivartaat

  • 400 g ruodotonta lohta
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl pienittyä tuoretta timjamia
  • suolaa
  • Mustapippuria
  •  4 varrastikkua

Valmista marinadi. Sekoita kulhossa rypsiöljy, sitruunamehu ja mausteet.

Siivuta kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi siivuiksi ja laita marinoitumaan.
Poista tarpeen tulleen lohesta nahka fileointiveitsellä.

Kuutioi lohi noin 3 cm paksuiksi paloiksi ja anna marinoitua hetki.

Taittele kesäkurpitsasiivut ja pujota vuorotellen kesäkurpitsaa ja lohipaloja varrastikkuihin.

Paista grillissä tai parilalla muutama minuutti molemmin puolin.

Varhaiskaali-fenkolisalaatti

  • 1/2 (400 g) varhaiskaali
  • 1 fenkoli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g ranskankermaa
  • 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa

Siivuta varhaiskaali ja fenkoli ohuiksi siivuiksi.

Sekoita huolella joukkoon öljy, ranskankerma, sitruunanmehu ja mausteet.

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Rosé Bright Light

Raikas roseeviini on sekoitus Sauvignon Blanc ja Malbec rypäleitä. Matala-alkoholinen, helakan vaaleanpunainen viini on kevyt ja sopii erinomaisesti salaattien, kalan, äyriäisten ja keveiden kasvisruokien pariksi. Erinomainen aperitiivi.

Saint Clair on yksi Uuden-Seelannin johtavista viinitaloista ja maailman parhaita Sauvignon Blanc tuottajia. Matala-alkoholinen viini valmistetaan luonnollisella menetelmällä. Rypäleet korjataan ennen kuin rypäleiden sokeripitoisuus nousee liian korkeaksi. Muutaman tunnin maseraatio antaa viinille kauniin punertavan sävyn, ja 100 % viinikäyminen terästankeissa viileässä lämpötilassa säilyttää viinissä raikkaan hedelmäisyyden.

Viini on puolikuiva ja eloisan hapokas. Havaittavissa raparperia ja sitruksen piirteitä, sekä vadelmaa, herukkaa ja kevyttä yrttisyyttä.

Kestävän kehityksen sertifioitu viini on tavallista roseeviiniä kevyempää paitsi maultaan, myös kalorimäärältään.

Rypäleet: Sauvignon Blanc, Malbec

Maa/Alue: Uusi-Seelanti, Marlborough

Alkoholi: 9,5 %, Sokeri: 10.0 g/l

⭐⭐⭐⭐ ”Harmoninen, laadultaan erinomainen.” -Viinilehti

Vegaaninen. Ympäristövastuullinen pakkaus

Alkon verkkokauppa painike