Sitruunainen savulohipasta
Sitruunainen savulohipasta vie kielen mennessään
Yrteillä ja sitruunalla maustettu kermainen savulohikastike on pastan parhaimpia kavereita. Annos saa pirteän ja rapsakan twistin sitruunassa marinoidusta fenkolista.
Kokeile annosta yhdessä hapokkaan ja sopivan mineraalisen Petit Bourgeois Sauvignon Blanc -viinin kanssa.
2 annosta / 20 min / Hyvin helppo
Resepti: Jaakko Impiö | Tastery Foods
Ainekset
3 dl kuohu- tai ruokakermaa
1 sitruunan kuori, raastettuna
0,5 ruukkua minttua, hienonnettuna
0,5 ruukkua sitruunamelissaa, hienonnettuna
100 g savulohta, hienonnettuna
0,5 fenkolia, hyvin ohueksi viipaloituna
1 sitruunan mehu
suolaa
200 g linguinia tai spagettia
Tarjoiluun
mintun ja sitruunamelissan lehtiä
savulohipaloja
Ohje:
- Laita kerma yhdessä sitruunankuoren, hienonnettujen yrttien ja hienonnetun savulohen kanssa kattilaan ja kuumenna se lähes kiehuvaksi. Laske lämpö sitten matalalle keskitasolle ja anna kastikkeen poreilla hyvin rauhallisesti.
- Keitä pasta sillä välin suolatussa kiehuvassa vedessä pakkausohjeen mukaan.
- Laita ohueksi leikatut fenkolisiivut sillä välin Sekoita puolikkaan sitruunan mehu yhdessä suolaripauksen kanssa ja lisää fenkoli. Sekoita ja jätä odottamaan tarjoilua.
- Kun pasta on kypsää ”al dente”, lisää se yhdessä puolikkaan sitruunan mehun kanssa kastikkeen joukkoon ja sekoita Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pari rkl pastan keitinvettä. Mausta pasta tarpeen mukaan suolalla.
- Tarjoile pasta fenkolisiivujen, isompien savulohipalasten ja yrttien kanssa!