Metsästäjänleipä 2.0

8.11.2021 - Kategoriat: Ruokareseptit
Metsästäjänleipä

Metsästäjänleipä uudella twistillä

Me teimme klassisesta metsästäjänleivästä oman versiomme ja ihmettelimme, miksemme ole tehneet tätä jo aiemmin. Panko-leivänmuruilla paneroidut possupihvit tarjoillaan rapean leivän, sinapin ja överimaukkaan kantarellikastikkeen kanssa.

Tämän tuhman leivän paras kaveri on tanniininen Montecillo Crianza -viini Espanjasta!

2 annosta / 40 min / Helppo

Ainekset

300 g possun sisäfileetä
suolaa
1,5 dl vehnäjauhoa
1 kananmuna
2 dl panko-leivänmurua
2 dl rypsiöljyä

Kastike
1 rkl voita
2 dl kantarelleja, suikaleiksi revittyinä
suolaa
1 salottisipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 dl kuohukermaa kourallinen timjaminlehtiä
1 rkl kokojyväsinappia mustapippuria

Tarjoiluun
2 paahdettua isoa leipäviipaletta
2 tl suosikkisinappiasi
timjamia
syötäviä kukkia

Ohje:

  1. Leikkaa possunfilee noin 2 cm paksuisiksi Siirrä pihvit kahden leivinpaperiarkin väliin ja hakkaa ne ohuiksi pihveiksi joko lihanuijalla, kaulimella tai vaikka painavan kattilan pohjalla. Mausta pihvit suolalla ja jätä huoneenlämpöön.
  2. Kuumenna kattila korkealla lämmöllä ja lisää nokare voita. Lisää sitten kantarellit pannulle yhdessä suolaripauksen kanssa. Ruskista kantarelleja välillä käännellen noin 5 min tai kunnes suurin osa niiden kosteudesta on poistunut ja ne ovat kutistuneet huomattavasti.
  3. Kun kantarellit ovat ruskistuneet, laske lämpö keskitasolle ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli sienien joukkoon ja jatka kypsennystä noin 2 Lisää sitten kerma, timjamin lehdet sekä sinappi ja hauduta kastiketta keskilämmöllä noin 6 min ajan. Mausta kastike tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla. Tee itsellesi panerointijärjestelmä: tarvitset kolme laakeaa kulhoa, joissa yhdessä on vehnäjauhot, toisessa vatkattu kananmuna ja kolmannessa panko-leivänmurut. Siirrä possupihvit ensin vehnäjauhoihin ja pyörittele niitä huolellisesti jauhoissa. Ravistele ylimääräinen jauho pois ja siirrä pihvit Pyörittele jälleen huolellisesti. Siirrä pihvit lopuksi panko-leivänmuruihin. Painele leivänmuruja pihvin pintaan. Siirrä sitten pihvit noin 175-asteiseen öljyyn ja paista niitä yhteensä noin 6-8 min kääntäen puolivälissä.
  5. Kun pihvit ovat paistuneet kullanruskeiksi ja rapeiksi, siirrä ne ritilälle lepäämään pariksi Mausta ne välittömästi suolalla.
  6. Kokoa leivät levittämällä suosikkisinappiasi paahdetun leivän päälle ja latomalla rapeat possupihvit leiville. Viimeistele leipäset kantarellikastikkeella, timjamilla ja syötävillä kukilla!