Metsästäjänleipä 2.0
Metsästäjänleipä uudella twistillä
Me teimme klassisesta metsästäjänleivästä oman versiomme ja ihmettelimme, miksemme ole tehneet tätä jo aiemmin. Panko-leivänmuruilla paneroidut possupihvit tarjoillaan rapean leivän, sinapin ja överimaukkaan kantarellikastikkeen kanssa.
Tämän tuhman leivän paras kaveri on tanniininen Montecillo Crianza -viini Espanjasta!
2 annosta / 40 min / Helppo
Ainekset
300 g possun sisäfileetä
suolaa
1,5 dl vehnäjauhoa
1 kananmuna
2 dl panko-leivänmurua
2 dl rypsiöljyä
Kastike
1 rkl voita
2 dl kantarelleja, suikaleiksi revittyinä
suolaa
1 salottisipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 dl kuohukermaa kourallinen timjaminlehtiä
1 rkl kokojyväsinappia mustapippuria
Tarjoiluun
2 paahdettua isoa leipäviipaletta
2 tl suosikkisinappiasi
timjamia
syötäviä kukkia
Ohje:
- Leikkaa possunfilee noin 2 cm paksuisiksi Siirrä pihvit kahden leivinpaperiarkin väliin ja hakkaa ne ohuiksi pihveiksi joko lihanuijalla, kaulimella tai vaikka painavan kattilan pohjalla. Mausta pihvit suolalla ja jätä huoneenlämpöön.
- Kuumenna kattila korkealla lämmöllä ja lisää nokare voita. Lisää sitten kantarellit pannulle yhdessä suolaripauksen kanssa. Ruskista kantarelleja välillä käännellen noin 5 min tai kunnes suurin osa niiden kosteudesta on poistunut ja ne ovat kutistuneet huomattavasti.
- Kun kantarellit ovat ruskistuneet, laske lämpö keskitasolle ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli sienien joukkoon ja jatka kypsennystä noin 2 Lisää sitten kerma, timjamin lehdet sekä sinappi ja hauduta kastiketta keskilämmöllä noin 6 min ajan. Mausta kastike tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
- Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla. Tee itsellesi panerointijärjestelmä: tarvitset kolme laakeaa kulhoa, joissa yhdessä on vehnäjauhot, toisessa vatkattu kananmuna ja kolmannessa panko-leivänmurut. Siirrä possupihvit ensin vehnäjauhoihin ja pyörittele niitä huolellisesti jauhoissa. Ravistele ylimääräinen jauho pois ja siirrä pihvit Pyörittele jälleen huolellisesti. Siirrä pihvit lopuksi panko-leivänmuruihin. Painele leivänmuruja pihvin pintaan. Siirrä sitten pihvit noin 175-asteiseen öljyyn ja paista niitä yhteensä noin 6-8 min kääntäen puolivälissä.
- Kun pihvit ovat paistuneet kullanruskeiksi ja rapeiksi, siirrä ne ritilälle lepäämään pariksi Mausta ne välittömästi suolalla.
- Kokoa leivät levittämällä suosikkisinappiasi paahdetun leivän päälle ja latomalla rapeat possupihvit leiville. Viimeistele leipäset kantarellikastikkeella, timjamilla ja syötävillä kukilla!