Taivaallinen tryffelipasta

23.2.2021 - Kategoriat: Reseptit, Ruokareseptit
Tryppelipasta reseptin artikkelikuva

Italian nautintoja ja tryffelipasta

Italian Toscana on italialaisten ruokien ja viinien aarreaitta. Toscanalaiseen tunnelmaan pääsee kotonakin valmistamalla simppeliä, mutta taivaallista tryffelipastaa tagliatelle al tartufo. Yksi halutuimmista herkuista on Toscanan tammimetsissä kasvava tryffelisieni, josta valmistetaan hyvin säilyvää ja kaupoissa myytävää tryffeliöljyä. Tryffelipastan voikastike maustetaan tryffeliöljyllä, salvialla ja valkoisipulilla. Kaprikset ja parmesaanijuusto tuovat mukavaa suolaisuutta pastaan.

Tryffeliöljypullon pieni präntti kannattaa lukea tarkkaan, sillä kaikki tryffeliöljyt eivät suinkaan sisällä aitoa tryffeliä. Useimpien edullisempien tryffeliöljyjen tryffelin maku ja tuoksu on tuotettu synteettisesti. Voit hyvin käyttää sellaistakin öljyä tähän reseptiin, mutta sen maku saattaa olla pistävämpi ja voimakkaampi, joten lisää tryffeliöljyä alkuun varovaisesti. Aito tryffeliöljy on moniulotteisempi ja pehmeämpi maultaan. Sitä voi lorauttaa vielä annoksen päällekin!

Toscanalaisen, perinteikkään Piccini viinitilan keskitäyteläinen Mario Primo 2017 punaviini on täydellinen kumppani klassisille italialaisille ruoille kuten pastalle ja pitsalle. Maussa löytyy herukkaa, boysenmarjaa ja tummaa suklaisuutta. Monikäyttöinen viini hanapakkauksessa toimii niin kasvis- kuin kevyempien liharuokien parina, noutopöytässä sekä seurustelujuomana.

Tryffelipasta

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 50 g voita
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 10-15 salvianlehteä
  • 2 rkl kapriksia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl tryffeliöljyä
  • 30 g raastettua parmesaania
  • 350 g pastaa esim tagliatelle
  • Tarjoiluun parmesaania

Kuumenna pannulla oliiviöljy ja voi.

Litistä veitsellä valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulinkynsiä ja salvianlehtiä pannulla noin 5 minuuttia.

Nosta hieman lämpöä, lisää kaprikset ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää lopuksi tryffeliöljy ja parmesaaniraaste.

Sekoita tryffeli-voikastike pastan joukkoon.

Tarjoile parmesaanin kera.

Piccini Mario Primo

Ihanan mausteinen punaviini Toscanasta – pienessä kätevässä 1,5l hanapakkauksessa

Mario Primo on mausteinen, keskitäyteläinen ja -tanniininen punaviini, jonka maku on kypsän herukkainen, boysenmarjainen ja hennon tummasuklainen.

Monikäyttöinen viini sopii vaalean lihan ja kasvisten kumppaniksi ja toimii erinomaisesti pizzan ja pastan parina. Moneen makuun sopivana Mario Primo on myös oiva valinta noutopöydän viiniksi.

Hanapakkauksen ulkoasun muotoilussa näkyy 1920- ja 30-lukujen italialaisten mainosjulisteiden tyyli.

Rypäleet: Sangiovese, Merlot

Maa/Alue: Italia, Toscana

Alkoholi: 13%

Näppärän kokoinen hanapakkaus!