Grillikauden avajaiset: lammasvartaat ras el hanout

12.5.2020 - Kategoriat: Reseptit

Mausteiset lammasvartaat takaavat onnistuneet ja herkulliset grillikauden avajaiset

Lampaan paahtopaisti säilyy mehevänä kun pujotat lihat kasvisten kanssa vartaaseen. Munakoiso on kiitollinen grillattava sillä se imee itseensä reippaasti makua marinadista ja nauttii grillatusta, paahtuneesta pinnasta.

Grillikesä nousee uudelle tasolle kun valmistat marinadin itse. Yksinkertaisimmillaan tasapainoisessa marinadissa on öljyä, happoa, sokeria, suolaa ja mausteita.

Kesän kuumimman marinadin valmistat lisäämällä marinadin joukkoon kaupoista valmiina löytyvää pohjois-Afrikkalaista mausteseosta. Ras el hanout-mausteseoksesta löytyy usein jopa kymmeniä eri mausteita kuten kardemummaa, kuminaa, kanelia, muskottipähkinää, inkivääriä, kurkumaa, chiliä, korianteria ja paprikaa.

Mausteisuutta, paahteisuutta ja savuisuutta löytyy myös 60 päivää viskitynnyreissä kypsytetystä Apothic Inferno punaviinistä, joka on osuva valinta lihaisien grilliruokien kylkeen. Lorauta viiniä lasin pohjalle kuin myös marinadin joukkoon antamaan happoa ja makua.

Lammasvartaat ras el hanout

4:lle

  • 600 g marinoimatonta lampaan paahtopaistia
  • 1 iso munakoiso
  • 2 paprikaa

marinadi:

  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl Apothic Inferno punaviiniä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ras el hanout mausteseosta
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa

Pieni valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Sekoita marinadin kaikki ainekset sekaisin.

Leikkaa paahtopaistipalat ja munakoiso isohkoiksi kuutioiksi. Sekoita marinadi joukkoon. Anna lampaan ja munakoison marinoitua vähintään kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Pilko myös paprikat kuutioiksi. Pujota grillitikkuihin vuorotellen lampaan paahtopaistipaloja, munakoisoa ja paprikaa.

Grillaa kuumalla grillillä. Liha saa jäädä hieman punertavaksi. Ripottele päälle sormisuolaa ja nauti!

Vinkki!

Vartaiden kypsennys onnistuu myös uunissa.

Aseta vartaat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 220-asteessa grillivastuksella noin 15 minuuttia. Käännä vartaat puolessa välissä. Viimeiset minuutit voit nostaa lämpötilan 250 asteeseen.

Apothic Inferno

Wine with a Whiskey Soul

Jo Apothic Infernon valloittava tuoksu enteilee sitä, että viinissä on jotain kiehtovaa.

Mehevä ja suuntäyttävä maku alkaa täyteläisellä tummien marjojen ja kuivattujen hedelmien maulla, jonka ryhdittävät Bourbon-tynnyreistä peräisin oleva tuntuvan tammisuuden tuoma mausteisuus sekä pehmeät tanniinit, jotka antavat viinille pitkän ja puhtaan viskivivahteisen loppumaun, josta Inferno tunnetaan, muistetaan ja josta sitä rakastetaan.

⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti

Maku: Täyteläinen, tanniininen, luumuinen, tumman kirsikkainen, mokkainen, suklainen, kevyen viskinen, lämmin

Rypäleet: Zinfandel, Merlot, Syrah, Petite Sirah, Cabernet Sauvignon, Petite Verdot, Grenache