Juhlava noutopöytä: herkkuja jokaiseen makuun

11.5.2023 - Kategoriat: Ajankohtaista, Ruokareseptit
Kevään juhlava noutopöytä: herkkuja jokaiseen makuun

Juhlava noutopöytä – Herkulliset reseptit ja vinkit

Juhlava noutopöytä notkuu herkuista teemalla ’jokaiselle jotain’. Olipa suunnitelmissasi juhla tai rento yhdessäolo ystävien ja perheen kesken, noutopöytä on loistava tapa koota porukka yhteen ja nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta.

Mutta miten järjestää juhlat helposti ja herkullisesti?

Kun suunnittelet noutopöytää, on tärkeää ottaa huomioon vieraiden ruokavalio- ja allergiarajoitukset. Hyvä tapa tehdä tämä on noudattaa ”Jokaiselle jotain” -teemaa. Tämä tarkoittaa, että tarjoat monipuolisesti erilaisia ruokalajeja, kuten kalaa, lihaa ja kasviksia, jotta jokaiselle löytyy jotain sopivaa.

Olemme koonneet yhteen keväiset reseptit, jotka varmasti hurmaavat kaikki vieraasi. Ja mikä parasta, reseptit ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Joten voit viettää aikaa vieraittesi kanssa sen sijaan, että viettäisit aikasi keittiössä.

Piirakka on aina varma valinta noutopöydän kruunuksi.

Piirakat täyttävät mukavasti ja ne valmistuvat nopeasti – vaikka kaupan valmispohjaan – jos kiire pukkaa päälle. Artisokka-tomaattipiirakka on mainio herkku. Säilötyt artisokanpohjat sekä aurinkokuivatut kirsikkatomaatit ovat jo itsessään niin maukkaista ja hyvänmakuisia, että täyte ei tarvitse lisäksi kuin vähän tuoreita yrttejä, valkosipulia ja vahvaa juustoraastetta.

Sesonkiherkku parsa

Parsa kuuluu myös itseoikeutetusti kevään noutopöytään, onhan se sesongin vihannes ja helppo sellainen. Vihreä parsa on parhaimmillaan kevyesti pannulla kypsennettynä ja tuore parsa ei juuri lisukkeita kaipaa. Kylmäsavulohiruusukkeet riittävät ja makukombo on hurmaava.

Valkohomejuustokiekko, mansikat ja ilmakuivattu kinkku – simppeli, mutta maukas tarjottava

Valkohomejuustokiekko sellaisenaan tai siivutettuna yhdessä mansikoiden ja hyvien lihaleikkeleiden kanssa helpottaa juhlien järjestäjän työkuormaa. Laadukas juusto ja leikkeleet ovat simppeli, mutta maukas tarjottava.

Macaronsit makeaksi lopetukseksi

Päätä keväinen juhlapöytä makealla herkulla – iloisen värisillä ja monen makuisilla macarons-leivoksilla. Näitä herkkuja ei edes tarvitse leipoa itse sillä laadukkaita valmiita macaronseja löytyy päivittäistavarakauppojen valikoimasta sekä pakasteena että kakkuhyllyltä.

Alta löydät reseptit juhlavan noutopöydän herkkuihin. Reseptit: Mari Moilanen. Ohjeet ovat kuudelle hengelle.

Piirakka artisokan ja aurinkokuivatun tomaatin ystäville

Ainekset

1 prk (530 g) kokonaisia artisokkia
½ prk (à 190 g) aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
¼ ruukku timjamia
1 valkosipulinkynsi
8 kananmunaa
1 ps (130 g) mustaleimaemmentalraastetta
½ tl suolaa

Ohje:

  1. Nosta artisokat ja kirsikkatomaatit leikkuulaudalle talouspaperin päälle valumaan hetkeksi.
  2. Leikkaa artisokkien varret muutamaan palaan ja puolita artisokan ydin.
  3. Hienonna timjaminlehdet ja valkosipulinkynsi.
  4. Riko kananmunat isoon kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää juustoraaste, timjami, valkosipuli, suola, artisokan varsipalat ja lähes kaikki kirsikkatomaatit.
  5. Kaada seos voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (Ø 22 cm). Lisää pinnalle loput kirsikkatomaateista ja artisokan ytimet. Peitä vuoka foliolla.
  6. Kypsennä 180-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota folio pois ja jatka kypsentämistä vielä 15 – 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista.

Grillatut parsat parmesaanilla viimeisteltynä

Ainekset

2 nippua vihreää parsaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
½ sitruuna
¾ dl höylättyä parmesaanijuustoa

Lisäksi:

200 g kylmäsavulohta
paahdettuja patonkiviipaleita

Ohje:

  1. Huuhtele parsat ja leikkaa puumainen tyviosa pois. Voitele parsat öljyllä ja grillaa tai paista parilapannulla napakan kypsiksi.
  2. Laita parsat tarjoiluvadille ja mausta suolalla. Purista pinnalle sitruunasta mehu. Ripottele päälle parmesaanijuustolastut. Tarjoa kylmäsavulohen ja paahdettujen patonkiviipaleiden kanssa.

Valkohomejuustoa, ilmakuivattua kinkkua & mansikoita

Ainekset

3 pkt hyvää ilmakuivattua kinkkua
2 rasiaa mansikoita
400 g valkohomejuustoa

Ohje:

  1. Leikkaa valkohomejuusto paloiksi. Huuhtele mansikat.
  2. Asettele tarjoiluvadille raitoina juusto, kinkku ja mansikat.

Kokeile myös näyttävää valkohomejuustotornia!

Hunawihr Pinot Blanc Réserve

Todellinen valkoviinien moniottelija sopii lähes joka tilanteeseen.

Ranskan Alsacesta tuleva Pinot Blanc Réserve on ilahduttavan monikäyttöinen viini. Olipa kyseessä noutopöydän antimet, rapujuhlat, satokauden kasvisherkut, syksyn sieniherkut, raikkaat salaatit, kana- ja kalaruoat tai mausteisemmat itämaiset maut, tämä viini viihtyy kaikkien seurassa.

Mutkaton ja helposti lähestyttävä viini on varma valinta läpi aterian tarjottavaksi. Myös maustetummillekin versioille. Sopii myös mainiosti seurustelujuomaksi

⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti

Rypäleet: Pinot Blanc

Täydellinen vappubrunssi
Aihealueet: