Savukaritsa ja kokonainen savuselleri
Nestemäinen savuaromi on helppokäyttöinen
Viinihyllyssä katse osuu mielenkiintoisen viinin leiskuvaan etikettiin ja saa haaveilemaan grillauksesta ja savustamisesta. Apothic Inferno on useita vuosia viskinvalmistukseen käytetyissä tammitynnyreissä kypsytetty suuri, savuinen ja herkullinen punaviini, joka kaipaa seurakseen savuista ruokaa. Etkö omista savustinta tai oletko kaupunkikeittiössä? Ei hätää, kotimainen Poppamies tekee erinomaista nestemäistä savuaromia, joka on helppokäyttöinen ja turvallinen missä vain ja sopii täydellisesti Apothic Infernon makumaailmaan!
Savukaritsa ja kokonainen savuselleri
2-3 hengelle
Näitä tarvitset:
- 1 karitsan paisti, noin 350g
- 1 pieni kokonainen juuriselleri noin 650g
- 1½ dl karkeaa merisuolaa
- Poppamies Hickory Smoke nestemäinen savuaromi
- Suolaa, mustapippuria
- Muutama tuore timjaminoksa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- Loraus rypsiöljyä paistamiseen
- Nokare voita
Lisäksi: Punaviinikastiketta
Ohje
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese juuriselleri hyvin juuresharjalla ja kuivaa se. Hiero pintaan rypsiöljyä, suolaa, pippuria ja pari oksaa tuoretta timjamia. Ota tarpeeksi iso pala foliota ja laita sen keskelle kasa karkeaa merisuolaa. Laita merisuolaan kolme tippaa nestemäistä savuaromia. Laita maustettu juuriselleri sen päälle istumaan ja kääri se folioon. Laita juuriselleripaketti uuniin 200 asteeseen paistumaan noin kahdeksi tunniksi.
Kun juuriselleri on ollut vajaan tunnin uuunissa, tee lihan marinadi. Sekoita kulhossa punaviinietikka, rypsiöljy ja 2 teelusikallista nestemäistä savuaromia. Ota karitsanpaisti huoneen lämpöön ja hiero pintaan hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Laita paisti kulhoon ja hiero sen pintaan savumarinadi. Peitä kannella tai foliolla ja anna maustua ja lämmetä tunnin ajan huoneenlämmössä.
Laita paistinpannu lämpiämään ja lämmitä siinä rypsiöljyä ja voita. Ota liha marinadista ja kuivaa sen pinta hyvin. Paista paistin pinnat kauniin ruskeiksi kuumalla pannulla. Laita se sopivan kokoiseen uunin kestävään astiaan ja laita paistomittari sen paksuimpaan kohtaan. Laita uuniin selleripaketin viereen 200 asteeseen. Ota liha pois kun sen sisälämpötila on 49 astetta, ja anna sen vetäytyä leikkuulaudalla. Ota myös juuriselleripaketti uunista. Lihan vetäytyessä voit valmistaa tai lämmittää punaviinikastikkeen.
Avaa juurisellerin foliopaketti varovasti, sillä sieltä tulee kuumaa höyryä! Leikkaa juuriselleri ronskeiksi paloiksi. Kun liha on vetäytynyt 15 minuuttia, leikkaa sekin viipaleiksi. Tarjoile punaviinikastikkeen kanssa.
Apothic Inferno
Apothic Infernon ainutlaatuinen asenne ja makuprofiili tarjoavat viinin ystäville täysin uudenlaisen kokemuksen
Apothic Infernossa on juuri samanlainen makea, vaahterasiirappinen savuisuus kuin Poppamiehen Hickory Smokessa! Viini on niin herkullisen voimakas, että voit käyttää myös muita voimakasmakuisia lihoja, kuten hirveä, kaurista tai peuraa. Jätä liha aina roseeksi niin se kohtaa Apothic Infernon tanniinit parhaiten.
Maku: Täyteläinen, tanniininen, luumuinen, tumman kirsikkainen, mokkainen, suklainen, kevyen viskinen, lämmin
Maa: Yhdysvallat
Rypäleet: Zinfandel, Merlot, Syrah, Petite Shiraz, Cabernet